Ройтерс: Компанията, искаща да купи пенсионен фонд "Доверие", не е регистрирана на борсата

15842
Ройтерс: Компанията, искаща да купи пенсионен фонд "Доверие", не е регистрирана на борсата

Британската компания "Юнайтед Кепитал", която се кани да купи най-големия частен пенсионен фонд в България, не е регистрирана на борсата, няма сайт в интернет, нито телефон, съобщава Ройтерс.

На 15 юли дружеството "Виена Иншурънс Груп" обяви, че се е съгласило да продаде своите над 92 процента от пенсионно-осигурителната компания "Доверие", без да разкрие цената на транзакцията, припомня агенцията. Отчет на "Юнайтед Кепитал" от миналия октомври показва, че компанията разполага с 14 британски лири в брой и не развива дейност.

Масови проверки на борсите в София

Масирани проверки извършват съвместни мобилни групи на зеленчуковите борси в кварталите "Слатина" и "Дружба" в София, съобщи БГНЕС.Рано...

Тези обстоятелства повдигат въпроси за намеренията на купувача към "Доверие", което управлява милиард и осемстотин милиона лева на повече от милион и 250 хиляди вложители, отбелязва Ройтерс. Репортери на агенцията са се опитали безуспешно да се свържат с руския банкер Сергей Мастюгин, сочен като един от основните инвеститори в компанията.

В електронно писмо от 26 юли самата "Юнайтед Капитъл" твърди, че управлява активи в Евросъюза, САЩ и Русия за повече от два милиарда евро, информира още БНР.

Пред агенцията директорът на компанията Дебора Стърман твърди, че в сделката за "Доверие" няма нищо необичайно и че не се интересува, ако някои хора имат проблем с нея.

 

Приватизацията на БФБ е спряна

Няма да има приватизация на Българска фондова борса (БФБ). С писмо от 20 февруари 2013 г. до Агенцията за приватизация и следприватиза...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com