Румен Гечев направи косвена връзка между пенсионните фондове и КТБ

26222
Румен Гечев направи косвена връзка между пенсионните фондове и КТБ
Снимка: БГНЕС

Води се кампания срещу пенсионните фондове с цел да се прехвърлят пари, за да се освободят средства за бюджета. Нечувано е да не си говориш с коалиционните партньори за такава реформа. Това смята червеният депутат Румен Гечев, който беше част от икономическия екип на правителството на Жан Виденов.

В един хубав ден някой се сетил, че хората можело да имат избор. Как така в противоречие с коалиционните партньори се взема такова решение? Очевидно е – освобождават се пари за бюджета, което не казвам, че е кражба. Срамното е, че се прави без разчети, подчерта Гечев пред Нова телевизия. Самият Горанов обаче заяви, че тези пари ще се използват за бюджета, за обслужване на държавен дълг и за бюджетен дефицит. Горанов заговори и за Сребърния фонд, космически станции сигурно да строим, каза червеният депутат.

Караджов: Ако не се разберем с ГЕРБ, ще отидем в Конституционния съд

Пораждат се съмнения, че ставаме параван на ГЕРБ и ДПС заради пенсионната реформа. Това призна депутатът от Реформаторския блок Гроздан...

Нали има избор – ами то и изтеглянето на парите от КТБ не стана без медийна среда. Сега взе да се говори за здравината на пенсионните фондове. КТБ имаше проблеми и това предпостави възможността да бъде убита. Може да има проблеми с пенсионните фондове, но нека да се направи втори одит, за срок от три месеца и да се види, посочи Гечев.

Реформаторският блок може да се присъедини към нас и ние ще искаме външен одит на пенсионната система. Не е ли разумно да се направи анализ за три месеца и тогава да се вземе решение? Управляващите могат да го сторят, но не може за два дни да се решават съдбите на четири милиона души, смята Гечев.

Много хора стояха под гъбата КТБ, но по времето на ГЕРБ активите на банката се увеличиха три пъти. Всички държавни фирми отидоха в тази банка и това може да стане само с нареждане на премиера. Нека някой пита г-н Борисов как така се случи, че всичките държавни предприятия са там – какво го наложи, срещу какво, заяви Гечев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика