Румен Петков: Нормално е шефът на една банка да си говори с политиците

6114
Румен Петков: Нормално е шефът на една банка да си говори с политиците
Снимка: БГНЕС

Ако разговорът му с Иван Искров е бил проведен така както Василев споменава, това говори за сериозен проблем и едно определено нежелание на гуверньора на Централната банка да защити интересите на държавата.

Румен Петков: Поведението на "Позитано" е неадекватно

Поведението на „Позитано” е неадекватно. Това каза пред журналисти в Бургас Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ, преда...

Това каза Румен Петков от АБВ в коментар на интервюто на банкера Цветан Василев за "Гласове".

Според Петков е нормално шефът на една банка да си говори с политиците и институциите в дадена страна, обратното би било странно и не би говорело добре за ситуацията в държавата.

Според него банкерът е трябвало да бъде много по-конкретен и точен в излаганите в последното си интервю тези и те би трябвало да бъдат подкрепени с конкретни доказателства и документи. Държавата посредством своите инструменти за контрол трябва да каже дали всичко около обявената сделка за закупуване на пет предприятия, имали отношения с КТБ, за сумата от 1 евро, дали всичко около тази сделка е наред. Аз не бих искал да изземвам техните функции, коментира Румен Петков.

Петков заяви, че се познава с Цветан Василев и че си е говорил през годините с него, но е нямал някакви по-конкретни отношения с банкера.

АБВ избира председател на 25 април

Изборът на председател на АБВ ще бъде проведен на 25 април, а решението за подкрепата на партията в управлението ще бъде взето на 26 а...

Петков коментира и въпроса за бежанците.

След репортаж, който показа как може да пресече границата ни с Румъния през Дунава благодарение само на една лодка, той заяви, че това е тъжен пример, който не говори добре за контрола по границите на страната ни. Румен Петков, все пак отбеляза, че държавата ни има достатъчно техника, хеликоптери и други, с помощта на които може да се съблюдава и контролира бежанския поток и допълни, че част от бежанския натиск по южната ни граница ще намалее, ако най-сетне бъде продължена и достроена оградата по южната граница на страната.

Държавата не предприе нищо по сигнала, който подадох миналата година за това, че на определени адреси в страната са регистрирани над 100 бежанци, посочи Петков. Сами се досещате, че физически няма как това реално да се случи и липсата на контрол в случая не говори добре. Когато държавата допуска такъв тип действия и бездействия по отношение на контрола за идването на бежанци на наша територия и контрола спрямо тях, когато те вече живеят в страната извън бежанските лагери.

Това съвсем основателно създава въпроса щом държавата не контролира достатъчно добре бежанския поток, как тя контролира трафика на наркотици и други видове контрабанда, заяви бившият вътрешен министър. Държавата и правителството има интерес да се предприемат конкретни мерки относно контрола на бежанците идващи на наша територия - това би говорило добре за нас като държава и като добри партньори на другите страни в Европа и ЕС., коментира Петков.

Румен Петков: Партньорството с ГЕРБ е замразено

Не е сериозно да се говори, че съм отнел лидерството на Георги Първанов. Неговият авторитет в обществото е неоспорим. Това са внушения,...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика