Шумов терор от цигани в Бургас, властта липсва

39085
Шумов терор от цигани в Бургас, властта липсва
Снимка: БГНЕС

Сигналите срещу шумните ромски сватби в областта на бургаския квартал „Меден рудник” зачестяват. Става въпрос за т.нар. ромски квартал „Победа”.

В събота, 13 септември, двама полицаи от I-во РПУ в Бургас са пострадали след такъв сигнал – били са бити с колове. В конкретния случай патрулът е бил нападнат, като три полицейски коли са били изпочупени, а двамата полицаи са приети в болница с леки наранявания. След този случай е имало специализирана операция и са задържани 20 души. Образувано е бързо производство, като срокът му е седем дни, уточни Атанас Хаджиатанасов, директор на IV-то РПУ в Бургас, пред Нова телевизия.

Проверяват спешно нивото на шума около надлез "Владимир Павлов" в Бургас

Живеещите около надлез „Владимир Павлов“ в Бургас са изпратили сигнал до кмета Димитър Николов за това, че са подложени на ...

Според териториалния директор на областта Магдалена Манолова сигналите най-често идват от блоковете 126, 127, 128 – и не става въпрос само за сватби, ами за непрекъсната висока музика. Редовна практика е полицията да отива там, да съставя актове за нарушаване на спокойствието и след като силите на реда си тръгнат, циганите веднага да пускат отново високо музиката и да продължават в същия дух.

От РЗИ признаха, че не е имало замерване на шум извън работно време – т.е. през нощта, тогава, когато всъщност стават най-бурните веселби. На всичкото отгоре от службата се оправдаха, че ромските сватби не били „локални източници на шум” – такива били заведенията. Трябвало от общината да се подаде сигнал, за да отидат служители на РЗИ на място да мерят шум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас