Симеонов: Ако Орхан Исмаилов се оттегли, проблемът ще е решен

29005
Симеонов: Ако Орхан Исмаилов се оттегли, проблемът ще е решен
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт не е против личността на Орхан Исмаилов, а е против поставянето на важни държавни постове на хора от протурска партия. Това заяви съпредседателят на „Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО” Валери Симеонов, цитиран от Фокус.

„Коментираме и не сме съгласни с назначаването на хора от партия, която е изцяло е приближена, да не казвам, подвластна на Реджеп Ердоган. Това за нас е недопустимо. А доколко е реална заплахата и рискът да се предизвика правителствена криза, не мога да определя. Мога само да отговарям за позицията на Патриотичния фронт и в по-малка степен за позицията на коалицията”, обясни Симеонов.Той допълни, че от коалицията не са безкритични и относно това, дали Исмаилов има необходимия ценз да заеме длъжността „заместник-министър на отбраната”. Според Валери Симеонов, Исмаилов е доцент, без да има изискуемия по закон тригодишен преподавателски опит. „Те по етническа линия са го бутнали, движили са го нагоре и са му давали съответните титли и научни звания. Това е истината, няма какво да се заблуждаваме”, подчерта той.

Исмаилов: Може да замразим членството си в РБ заради казуса "Орхан Исмаилов"

Ако премиерът Бойко Борисов реши да освободи зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, трябва да каже защо. Ако има един качествен ...

На въпрос дали, ако Орхан Исмаилов сам се откаже от поста това би решило проблема, Симеонов отговори положително. По думите му, с действията си Исмаилов ще докаже, че не е службогонец и че приема интересите на България пред своите лични. Лидерът на Патриотичния фронт допълни, че за сега все още няма категорични отговори на тяхното искане от страна на министър-председателя и Реформаторския блок, но бе категоричен, че те са сериозни в намерението си да оттеглят подкрепата си за кабинета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика