Спадат нивата на реките Тунджа, Струма и Места

3775
Спадат нивата на реките Тунджа, Струма и Места
Снимка: Actualno.com

Има наводнени земеделски площи по поречието на Тунджа, съобщи областният управител на Ямбол Димитър Иванов. По думите му реката при Ямбол и река Мочурица постепенно намаляват нивата си.

Има проблеми в други населени места, най-вече земеделските площи, които са наводнени по поречието на Тунджа в общините Стралджа, Болярово. Там има една река – Поповска, която създаде проблеми в селата Воден и Попово, каза Димитър Иванов, но успокои, че няма риск за хората в тези населени места, съобщи БНР.

Най-голяма опасност от наводнения има по Тунджа

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ-БАН) днес валежите, главно в Източна България...

Постепенно намаляват нивата на реките Струма и Места, съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. По негови данни за Струма тази сутрин е отчетен спад с 20 см, като няма залети земеделски площи и застрашени домакинства.

"Разбира се, днес ще продължим да укрепваме дигата на Струмяни. Вчера пристигнаха експерти от "Напоителни системи" на място в Гоце Делчев, които да дадат предписания за възстановяването на дигата на река Места", каза още Михайлов.

От Казанлък съобщиха, че запълненият обем на язовир "Копринка" към 9.00 часа тази сутрин е 99 807 000 куб. метра. Притокът на вода в съоръжението е 28.00 куб.м/сек., а разходът е 28.5 куб./сек, от които 16 куб.м/сек. се изпускат през главния канал на язовира и 12.5 куб. м./сек. – в река Тунджа. Температурата на въздуха е 7 градуса по Целзий.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com