Свързаните с ИД ще бъдат съдени и в България

16950
Свързаните с ИД ще бъдат съдени и в България
Снимка: БГНЕС

Министрите на външните и вътрешните работи подготвят законодателно предложение, чрез което да стане възможно осъждането на български граждани с връзки с „Ислямска държава”.

Информацията съобщи външният министър Даниел Митов. Той обясни, че на 12 декември трябва да излезе първият доклад по темата, а до края на януари да е готов законодателният текст. Все още не е ясно дали той ще бъде включен в Наказателния кодекс или ще бъде в отделен закон.

Даниел Митов: Все още има опасност от "внос" на терористи

Все още има опасност от "внос" на терористи и то не само от Ирак. Говорим за всички държави, в които има такава потенциална опасност. Т...

Митов обясни в ефира на bTV, че България има цялата международна легитимност да приемем подобно законодателство.

Черноморският регион е точно свързващата точка между двата конфликта” в Украйна и Близкия изток, подчерта министърът. Той допълни, че това е причината непрекъснато да се старае да поддържа тази тема, „защото опасността е реална”.

Той заяви, че не е обърнал гръб на Русия, а е обърнат изцяло към националния интерес. В тази връзка беше обяснено, че България има стратегически и геополитически интерес към страните от ЕС и НАТО, но и национални интереси, които трябва да се защитават извън тези организации.

Санкциите на ЕС срещу Русия целят да ограничат и да възпрат действията на Русия в Украйна, коментира Митов. „Не можем да си затваряме очите пред действителността”, подчерта той и допълни, че анексирането на Крим, например, е било несъвместимо с геополитическите правила на XXI в.

Митов: Нова Студена война не е изключена

Не е изключена опасността от започване на нова "Студена война" заради агресивните действия на Русия, каза министърът на външните работи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com