Вече може да изнасяме пилешко месо за Япония

10145
Вече може да изнасяме пилешко месо за Япония
Снимка: Getty Images/Guliver

Българските фирми вече могат да изнасят месо от домашни птици и продукти от тях за Япония. Това стана ясно на среща между Десислава Танева, министър на земеделието и храните и Н. Пр. Такаши Коидзуми, посланик на Япония в България, информират от Министерството на земеделието и храните (МЗХ). 

Двете страни са съгласували ветеринарномедицинските сертификати и изисквания, на които трябва да отговарят българските продукти, като Япония счита България за страна свободна от високопатогенна инфлуенца, предаде "Нова телевизия". 

Брюксел даде зелена светлина за Програмата за селските райони

Имаме одобрение от ЕК за Програмата за селските райони в периода 2014 - 2020 година. Това каза земеделският министър Десислава Танева, ...

По време на предишната среща между двамата през ноември миналата година, министър Танева и Такаши Коидзуми бе обсъден въпросът за ускоряване на процедурата за разрешаване на износа на пилешко и продукти от него за Япония. Тогава Десислава Танева подчерта, че основната задача на правителството е да подпомогне организирането на дребните производители да намерят пазари за продукцията си. 

„В момента всеки производител на храни търси нови пазари. Страната ни достигна добри стандарти и моментът е подходящ, за да се представим на външни пазари, каза министър Танева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика