Властта иска нов самолет след вчерашния инцидент

4587
Властта иска нов самолет след вчерашния инцидент

Властта поиска нов самолет, след като вчера се наложи правителственият „Фалкон” с премиера на борда да кацне принудително на летището във Варна, а днес машината беше прибрана в София, съобщава Нова тв.

Правителственият „Фалкон” кацна в ранния следобед на Летище София, този път без пътници на борда, само с екипажа в кабината. Разрешението за полета дали инженери от „Авиоотряд 28”, които проверили машината във Варна.

До края на следващата година Полша ще ни ремонтира 6 изтребителя МИГ

Три изтребителя МИГ-29 ще бъдат напълно ремонтирани до средата на следващата година. МИГ-овете ще бъдат с ремонтирани двигатели и агрег...

Самолетът прелетя със спуснат колесник от Варна до София, защото при поява на такъв дефект нямаш право повече до пускаш и да прибираш”, обясни гл. инж. Валери Кадийски.

В хангар на софийското летище правителствената машина ще бъде проверена, за да стане ясно какво е предизвикало проблема. Едно от предположенията е, че се е появил дефект, свързан с електрониката на борда. 

Един от бившите директори на „Авоотряд 28” Цвятко Луканов обяснява, че проблемът с колесника не е изключително драматичен. 

„По-добрият вариант е да не се обира, а да си стои спуснат, отколкото да се обере, пък да не иска да се спусне. Тогава вече стават по-сложни нещата”, обясни Цвятко Луканов.

Борисов: Изпреварихме Румъния по еврофондове, Орешарски е виновен за "Хемус"

92% е усвояемостта на европейските фондове в България. Страната ни изпревари Румъния с 20% в това отношение. Това заяви министър-предсе...

Той допълва, че за безопасността на ВИП-пътниците по време на вчерашния полет се е грижил възможно най-добрият екипаж. Това е трети инцидент с колесника на правителствения самолет след последната проверка, правена на машината при швейцарска компания. 

Министърът на транспорта Ивайло Московски, който вчера също е бил на борда, ще настоява самолетът да отиде в завода на производителя във Франция за пълна проверка. 

„Ако не дадат някаква гаранция във Франция, ще напиша доклад, в който да настоявам този самолет да бъде сменен”, заяви Ивайло Московски. 

Докато не бъде открит и отстранен проблемът, правителственият самолет е спрян от полети.

Борисов: Тези хора трябва да си стоят в своите си държави

В момента няма основание за България да се притеснява от бежански поток, повече отколкото беше натискът до сега. Вчера правихме съве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com