Внесоха обвинителния акт срещу Николай Русинов - Чеци

9983
Внесоха обвинителния акт срещу Николай Русинов - Чеци

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Николай Русинов, съобщиха от прокуратурата.

Русинов е обвинен за това, че на 09.07.2011г., в София, в северозападната част на парк "Борисова градина" в съучастие като извършител с неустановени по делото лица, умишлено е умъртвил Яна Кръстева. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост.

Материалите от разследването за неустановените и неиздирени съучастници на Николай Русинов, са отделени в друго дело. Издирването им продължава. Николай Русинов е с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Николай Русинов бе задържан на 27 април 2012 г. Тогава му бяха повдигнати обвинения за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина в София. На 8 май Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на Софийски градски съд и остави Чеци в ареста. На 9 август 2012 г. Софийският апелативен съд (САС) също остави Николай Русинов Чеци в ареста. Съдиите отмениха гаранцията от 15 000 лева на Чеци, която му наложи Софийски градски съд.

След задържането му Чеци не е напускал ареста. Това можеше да стане само, ако днес САС беше потвърдил определението на СГС. За разлика от Градския съд, апелативният обаче прочете различно събраните до момента доказателства и така прецени, че сред тях има достатъчно, които към този момент да сочат Чеци за един от убийците на Яна. "Дори нещо повече след задържането на Николай Русинов по делото са приложени и допълнително доказателства, които подкрепят обвинителната теза", посочиха съдиите.

Пребиха съдията, пуснал под гаранция Николай Русинов - Чеци

Мариян Марков - съдия от Софийски градски съд е бил нападнат пред входа на блока, в който живее, на тръгване за работа тази сутрин. Нан...

Яна Кръстева бе открита мъртва под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли 2011 г. По-късно бе установено, че момичето е било бито и удушено часове след концерт, провел се на стадион "Българска армия" предната нощ. Тогава полицията  задържа Пламен Трифонов, заподозрян в съучастие за убийството. По тялото на Яна имало косми с неговото ДНК. Съдът прецени, че заподозреният трябва да остане в ареста, но по-късно беше пуснат на свобода.

На 26 юли 2011 г., след пристигането му с редовен полет от Истанбул, на летище "София" бе задържан и Николай Русинов.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com