Волен Сидеров: България е поробена

15745
Волен Сидеров: България е поробена

"Странна изборна нощ, странни избори", с тези думи лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров определи предсрочните парламентарни избори по време на пресконференцията в НДК, съобщи БГНЕС.

България е поробена, тя е заробена, България е икономически роб, продължи Сидеров. Ние доказахме отново, че принципното и последователно поведение получава оценката на хората и никакви опити да бъде подменен политическият вот не успяват. Това го правеше управляващата партия, резултатът обаче не беше добър за управляващите. Да, щяхме да бъдем трета политическа сила, ако не беше откъсването на националистическия вот, посочи лидерът на "Атака". Според него ясната оценка за "Атака" дава самочувствието, че партията е коректив на управлявалите досега партии.

Няма да повтарям и да припомням всички опити да бъдем дискредитирани и потоците от клевети и нападки от 2005 година насам. Няма да припомням колко пъти ни погребваха. На тези погребални агенти искам само да кажа, че ако е останала частица достойнство у тях да ни кажат "извинете", каза още Сидеров.

Освен липсата на програмни и ясни идеи в политическите сили, които влизат в следващия парламент, не виждам и начин да се конструира работещо правителство и такова, което да свърши нужните за България действия. Трябва да се направят пожарно, спешно няколко неща, които да подобрят стандарта на българите, да изгонят чуждите монополи, да върнат печелившите сектори, смята Сидеров.

Той даде няколко примера за икономическата ситуация у нас. За 2011 година българите сме оставили в касите на чужди корпорации 28 милиарда лева. Умножете го за всички години на колониалното робство. Това означава, че нищо, което работи в България, произвежда пари, генерира печалба – не е в български ръце.

Всеки ден, пазарувайки почти 7 милиона българи, оставят в касите на чужди компании своите левчета. След което отиват на бензиностанциите и си пълнят колата с бензин – също оставят своите левчета в чуждите компании. Така е и с тока, защото българският ток в момента, енергото се намира в ръцете на чешки и австрийска компания. Те са държавни, но в ръцете на чужди държави. Така е според либералстващите – тези, които са слуги на колонизма. Банките – кой ви прибира парите от лихвите, 16 чужди банки, чиято печалба е няколко милиарда на година само от такси. Моловете следват, там пак са чужди фирми.

Тоест, в България няма нищо българско, в което българите да си дават парите. Дори на пазара за зеленчуци стоките са внесени отвън, заяви Волен Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com