Вучков се зарече МВР да спре с акциите за PR

16375
Вучков се зарече МВР да спре с акциите за PR
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков спира с полицейските акции за медийни цели. Това заяви самият той пред БТВ.

"Не отричам, че акции на МВР се използваха за медийни цели. Това повече няма да се случва, защото полицията трябва да събира доказателства под ръководството на прокурора. PR акции няма да се правят, тъй като те могат да се окажат контрапродуктивни. Полицията ще говори само чрез обвинителните актове на прокурора", увери Вучков.

Той бе помолен да коментира използвано ли е вътрешното ведомство по време на Цветан Цветанов за постигането на политически цели, като са били репресирани и безконтролно подслушвани определени обекти. Вучков бе категоричен, че тези информации са силно преувеличени.

Министърът за подкупния полицай: Едва ли е тайна, че това е ежедневие

С думите "едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие" министър Веселин Вучков обясни видеоклип, в който пътен полицай взема пари о...

Чувам се периодично с Цветан Цветанов, това е нормално. Няма да бъда ничия сянка”, подчерта вътрешният министър. Той обяви, че няма намерение ведомството да притежава техника за подслушване. ДАТО няма да се връща в МВР.

„ДАНС в момента, освен че има техника за подслушване, има и полицейска структура, занимава се с контраразузнаване. Агенцията трябва да има само контраразузнавателен профил. Бивши ръководители на ДАНС се чудят тя какво точно представлява”, допълни Вучков.

Има дебат дали да има единно външно разузнаване, а не две паралелни. „Не изключвам да има военен елемент в интегрираното външно разузнаване”, каза вътрешният министър. 

Критикувал съм много секретаря на МВР Светлозар Лазаров. Има мандат, който не е изтекъл. Не сме водили разговори за подаване на оставка. Няма да водя такива разговори. Той трябва да реши“, отсече Вучков.

Вучков ще се справя с милионен дефицит в МВР

Две неща са изключително важни в първите ми дни като министър. Те предизвикват тревога не само в ръководството на МВР, но и сред обще...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика