Захариева: Трябва да се проследи къде са изчезнали парите от КТБ

27655
Захариева: Трябва да се проследи къде са изчезнали парите от КТБ
Снимка: БГНЕС

Ако капиталовата дупка в КТБ наистина е толкова голяма, най-важният въпрос е откъде ще дойдат парите, за да се запълни тя. Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева в интервю за БНТ. Тя добави, че трябва да се види къде точно са отишли 4,2 милиарда.

„Да, дадени са кредити без обезпечение, но с тези пари нещо се е купило. Къде е това, което се е купило? И да се намери начин това да се върне в активите на банката, така че да може хората да получат парите, които са вложили в нея. Трябва да се проследи пътя на парите. Имахме няколко примери в света за проследяване на парите и някои държави се справиха нелошо. Нека да се наемат специалисти и да се проследи къде са парите“, каза още Захариева.

ГЕРБ и Патротичният фронт се разбрали, че КТБ ще се спасява

ГЕРБ и Патриотичният фронт са обсъдили днес 94 конкретни предложния в програмата на коалицията между НФСБ и ВМРО. Лидерът на Национални...

Държавата може да подпомогне финансово спасяването на Корпоративна търговска банка (КТБ), но само след пълен анализ, доказващ възможността за нейното възстановяване. Това заяви по-рано вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева преди днешното заседание на енергийния борд.

Тя коментира условието, поставено от Оманския фонд, за включването на държавата при евентуална тяхна инвестиция в оздравяването на банката, информира Дарик радио.

Захариева не е информирана за състояли се вече преговори с Оманския фонд. Тя коментира: "Доколкото чета във вестниците, Оманският фонд е поискал среща с БНБ и се надявам да се срещнат, за да чуе Централната банка техните предложения".

На въпрос до какъв максимален размер е възможно държавата да помогне, Екатерина Захариева също отказа коментар. "Виждате, че дупката не е никак малка. Тя е наистина много голяма, над очакванията", коментира тя, предаде БГНЕС.

Спасяването на КТБ ще струва по 2 хил. лв. на работещ

2 хил. лв. тук и сега ще трябва да плати всеки работещ, ако се премине към спасяването на Корпоративна търговска банка (КТБ) с публични...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com