Златанов: Всичко беше, за да се изземе деловодната система на КПУКИ

6386
Златанов: Всичко беше, за да се изземе деловодната система на КПУКИ
Снимка: БГНЕС

"Аз не съм виждал тефтерите си откакто бяха иззети. Тефтерите изчезнаха от моя кабинет. Не знам кой е манипулирал записките, но това е факт. Според мен има манипулации." Това заяви бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов, който се яви в студиото на БТВ, придружен от двамата си адвокати.

Златанов уточни още, че във връзка с делото са или иззети 25 тома папки. Според него това е прост опит да се изземе деловодната система на агенцията, която съдържала много информация.

Филип Златанов пред ВКС: Никога не съм работил под натиск

Върховният касационен съд провежда днес заседание по делото на бившия председател на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов...

Златанов бе категоричен, че тефтерът му, открит в кабинета му при полицейска акция, е манипулиран. Адвокатът му Ирен Савова уточни, че нито една от страниците от тефтера на Златанов, представен по делото, не изглежда по начина, по който се тиражира в медиите. Тя допълни, че всичко би могло да бъде извадено от контекста.

Във връзка със съкращенията Б.Б. и Ц.Ц. адвокат Савова каза, че поради спекулациите е бил направен опит тези хора да бъдат призовани към делото, но от прокуратурата са възразили срещу предложението. Златанов допълни, че не е виждал тефтерите си откакто са били  иззети.

"Тефтерите изчезнаха от моя кабинет. Не знам кой е манипулирал записките, но това е факт. Според мен има манипулации", каза още Златанов.

Бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси се оплака, че акцията срещу него била зловеща, сякаш той бил най-големият престъпник. В момента живеел зле, под адски стрес и нямал доходи. Адвокатите го защитавали въпреки незавидното му финансово състояние и имало добри хора, които да му помагат.

Златанов: От тефтерчето ми липсваха страници

Има липсващи страници от скандалния тефтер на Филип Златанов, който бе откраднат. Това съобщиха самият той и адвокатите му пред Нова те...

Той отказа на водещия да напише пред камерите числото "10", отбелязано в тефтера и дискутирано продължително време за значението му в тефтерите. "Аз мисля, че сме сериозни хора", отговори той на молбата на водещия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика