Арестуваха Димитър Аврамов за търговия с влияние

9336
Арестуваха Димитър Аврамов за търговия с влияние

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Димитър Аврамов, след прекратяване на пълномощията му като народен представител в 41-то Народно събрание. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата, предаде Фокус. Аврамов е привлечен към наказателна отговорност, за извършена в периода от началото на юли 2012 г. до 17. 07. 2012 г., търговия с влияние, при условията на продължавано престъпление, включващо в обема си три деяния:


1. В началото на юли 2012 г. в гр. Монтана е поискал сумата от 50 000 лева, както и имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, а няколко дни по-късно е приел поисканата сума от 50 000лв., които не му се следват, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му;


2. На 10.07.2012 г. в гр. Плевен е поискал сумата от 50 000 лева, както и имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, а няколко дни по-късно е приел поисканата сума от 50 000 лв., които не му се следват, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му;

3. На 17.07.2012 г. е поискал имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, с площ от 1000 декара в землището на с. Стубел, област Монтана, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана и началника на РУ”П”-МВР гр. Монтана във връзка със службата им.
Няколко часа по-късно на същата дата, в дома си е приел поискания на 10.07.2012 г. дар – сумата от 50 000 лева, който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му.

Описаното представлява престъпление по чл. 304Б ал.1 от НК във вр. с чл. 26 ал.1 от НК, за което законът предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода или глоба до 5000 лв.


След преценка на събраните до момента доказателства, прокурорът от СГП е направил извода, че е налице опасност обвиняемият Димитър Аврамов да се укрие и да извърши друго престъпление, затова той е задържан под стража за 72 часа, в рамките на които СГП ще внесе в СГС искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо обвиняемия Аврамов.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com