Бареков вярва, че депутати от ГЕРБ и БСП ще подкрепят "Чисти ръце"

25382
Бареков вярва, че депутати от ГЕРБ и БСП ще подкрепят "Чисти ръце"
Снимка: БГНЕС

Депутати от ГЕРБ и БСП ще подкрепят законопроекта "Чисти ръце". Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков след проведена от 12:00 часа кръгла маса относно инициативата.

Бареков заяви, че увереността му за подкрепа от народни представители от ГЕРБ и БСП идва "от частни разговори".

Бареков включи ДПС във враговете на "Чисти ръце"

На 20 март законопроектът „Чисти ръце” на „България без цензура” и Никоалй Бареков ще бъде внесен в деловодство...

„След днешното обсъждане, много е важно да се каже, че този законопроект не противоречи на Конституцията на Република България, както и на Европейската конвенция за правата на човека”, заяви бившият журналист.

По думите му философията на проекта „Чисти ръце” може да се събере в едно изречение „Влез какъвто си в политиката, но излез чист”. „Едни могат да влязат бедни, други богати, на трети жените им да са богати. Не може да си министър-председател и жена ти да придобие банка”, смята Бареков.

Състоя се гражданското обсъждане на проектозакона за „чистите ръце”. „Всички бяха съгласни, че законът е съвместим с българското законодателство. Законът можеше да бъде много по-суров, но и в този си вид ще бъде трудно приет в българския парламент", добави Бареков, цитиран от Агенция "Фокус".

Интересен факт е, че преди Николай Бареков да обяви изготвянето на законопроекта „Чисти ръце”, това име беше използвано и за операция на „Протестна мрежа”. Тя беше оповестена на 17 ноември миналата година и включваше три стъпки – оставка на правителството, незабавни избори и премахване на всички връзки между държавното управление и мафията. Точно в изпълнение на третата стъпка от „Протестна мрежа” внесоха сигнал в прокуратурата срещу банкера Цветан Василев, медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски и Николай Бареков. Сигналът е за пране на пари, за сериозна разлика между декларирано и реално притежавано имущество, както и за конфликт на интереси плюс търговия с влияние.

Бареков, Каракачанов и Йончев подписаха коалиционно споразумение

Споразумение за коалиционно сътрудничество подписаха днес в историческата зала на Музея на Съединението в Пловдив лидерите на три пол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика