Борисов обещава 5-6 млрд. лева от еврофондовете тази година

15501
Борисов обещава 5-6 млрд. лева от еврофондовете тази година
Снимка: БГНЕС

Ролята на държавата е да осигурява проекти. Това означава работни места и заплати. Само за тази година ще разплатим 5-6 млрд. лв. по европейските фондове, коментира премиерът Бойко Борисов, който днес откри Регионално депо за отпадъци в село Стожер. Съоръжението е изградено по проект по оперативна програма "Околна среда", съобщиха от правителствената пресслужба.

Регионално депо за отпадъци село Стожер е мащабен проект, който ще обслужва 190 000 граждани в 225 населени места в цялата Добричка област и една община в област Шумен. Отпадъците ще могат да се преработват и да има повторна употреба на полезното от тях.

"Много пъти сме си говорили за нерегламентираните сметища и как изглеждаше България. Ето как изглежда сега, посочи Борисов новото съоръжение и допълни, че е поел ангажимент да бъде оправена и инфраструктурата пред обекта.

Дончев категоричен: Проектът за регионално депо за отпадъци в Баня е редовен

Няма градене на сметища, а на регионални системи за събиране на отпадъци - депа. Ако тази система е направена както трябва, няма опасно...

"Когато някой се пита за клишето "спрени еврофондове", това значи неразплатено всичко, което виждате – непостроено и неразплатено", подчерта Борисов. Той припомни, че година и половина еврофондовете са били спрени. "Затова беше важно да дойде правителство, което да отвори абсолютно всички еврофондове и те в момента работят", допълни Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com