Цацаров: 875 телефона са били подслушвани без разрешение

17652
Цацаров: 875 телефона са били подслушвани без разрешение

875 телефонни номера, за които не е имало разрешение за подслушване са намерени в работните тефтери на служителите на СДОТО, заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на ВСС, съобщи БГНЕС.

Главният прокурор коментира разследването по отношение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, което все още не е приключило с внесен в съда обвинителен акт. "Прегледани са най-сетне всички работни тефтери на всички оператори на мобилни станции в СДОТО, това е къртовски труд.

Къртовски труд е в момента да се установи кои са абонатите на телефоните, по които е работено и за които няма издадено разрешение. В момента чакаме да разберем кои са 875 лица, чийто телефонни номера фигурират в бележниците, но за тях няма разрешение", заяви главният прокурор. Той призна, че негов колега, прокурор е разпознал телефонния си номер сред тези 875.

"Продължава активно разследването, прокуратурата прави всичко възможно да замести експерта Евгений Николов - един човек, който беше изключително компетентен и много добър като човек и учен, но не можа да направи заради инцидента, в който загина"
, каза още главният прокурор.

Исканията за СРС-та намалели с 4%

С 4,1% намаляват исканията за прилагане на специални разузнавателни средства през 2012 година в сравнение с предходната, отчитат от про...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com