Цветанов: След изборите съм готов да се откажа от имунитета си

6385
Цветанов: След изборите съм готов да се откажа от имунитета си

Когато приключат изборите, и когато се внесат събраните доказателства, ще мога да преценя, на база това, което е събрано, и ще предприема действия, които съответстват на обществените очаквания. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, преди срещата със симпатизанти в град Каспичан, предаде „Фокус”.

Цветан Цветанов каза още, че е готов да се откаже от имунитета си, но когато приключат изборите, защото в условия на предизборна кампания и всичко, което се е случило през този период от време, на хората им изглежда доста съмнително случващото се с него.

„Винаги съм се ръководил от закона. Всяко едно разрешение, което съм подписал, е след надлежно искане от заявител, прокурор или оперативна служба, с разрешение от съдия, и тогава то е идвало за подпис при министъра на вътрешните работи. Никога, по никакъв повод, не съм разпореждал незаконни СРС-та, защото това няма как да се случи, в условията, в които работи системата. Както и при възможността да бъде осъществен парламентарен контрол, който беше въведен в 41-вото Народно събрание и то по лично искане на ПП ГЕРБ”, каза Цветанов.

По думите му, за партията е важно да има парламентарен контрол, както в Държавната агенция за национална сигурност, така и в Подкомисията за специалните разузнавателни средства.

„Аз вярвам в обективността и не очаквайте от мен да започна да хуля институциите”, допълни Цветан Цветанов.

България се нуждае от институционално взаимодействие, което да бъде в полза на обществото, и срещу тежката организирана престъпност. Това каза Цветанов, преди срещата със симпатизанти в град Каспичан, предаде репортер на Радио „Фокус” - Варна. Цветанов допълни, че институциите не трябва да се въвличат в скандала с подслушванията.

На молба за коментар за това, че двама служители от звено „Подслушване” са дали показания в Прокуратурата и на тази база са изградени заключенията, че Цветанов е виновен по случая, той отговори: „Не знам, какво е твърдението им и какво са казали те. Аз знам, какво съм правил, като министър на вътрешните работи. Всичко, което съм осъществил като контрол, и като възможност за работа с колегите, е минавало през директорите на службите. Докладът, който се прави ежедневно от директорите, е точно за законосъобразността на всички тези искания, които се дават за подпис на мен”.

По думите му, в периода, който беше маркиран в сигнала на Сергей Станишев, и който беше потвърден от Прокуратурата, в началния етап се е говорело за несъответствие на пътни книжки за период, в който той вече не е министър на вътрешните работи.

Той се въздържа от коментар по повод това, дали това е политическа атака на опозицията срещу него.

„За голямо съжаление, някои големи политици се постараха, чрез съответните институции, да направят политическото си говорене. Но това са партии, които нямат политика, и които до сега, участвайки в управлението, никога не са носели политическа отговорност за безхаберията, които се случиха”, допълни заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

Той каза още, в Нови пазар хората са го попитали - защо не се търси отговорност от тези, които са разграбили държавата, за кредитните милионери, за приватизацията на големите предприятия. Жителите на Нови пазар са му казали още, че атаките срещу него са свързани с това, че само той и лидерът на партията ГЕРБ като цяло, са се осмелили да работят срещу тежката организирана престъпност.

Цветанов даде за пример делото „Килърите” и какви атаки и спекулации е имало срещу него.

На въпрос - кога Цветанов очаква да му бъде предявено обвинение, той отговори: „Нека видим, какви са събраните доказателства за това, което се тиражира от вчера, защото вчера имаше само едно прессъобщение, а два часа по-рано е имало пресконференция на главния прокурор Цацаров, и той нямаше нищо в тази посока”.

Кунева: Цветанов може да се откаже от имунитета си

Цветан Цветанов може да се откаже от имунитета си, както всеки може. Мъжката постъпка, след като записът показа, че има данни за престъ...

Нека приключи предизборната кампания, за да може един път за винаги да се спре с тези спекулации, каза още Цветанов.

„След това ви гарантирам, че ще бъда човекът, който ще настоява истината да излезе, защото винаги съм се ръководил от върховенството на закона и ще продължа да го правя и занапред”, увери той.

В читалището в град Каспичан Цветан Цветанов проведе среща с членовете от партията и симпатизантите от града. Той разглежда новостроящия се храм Св. Пантелеймон в Каспичан.

Цветанов: ГЕРБ доказа, че може да управлява и има воля да продължи напред

Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление

Софийска градска прокуратура /СГП/ официално съобщи, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е извършил престъпление по делото за ...

Политическа партия ГЕРБ доказа, че може да управлява и има воля да продължи напред. Това каза Цветанов на среща със симпатизанти от град Нови пазар. Той представи кратък отчет на изпълненото по време на мандата на ГЕРБ в сферата на културата, образованието, земеделието и регионалните политики. „За първи път в 23-годишния преход в България има партия, която след управлението си, застава пред избирателите си и прави отчет на свършеното”, каза още Цветанов.

Той допълни, че през следващия мандат предстои много работа. По думите му, следващото управление ще съвпадне с началото на новия финансов програмен период 2014 - 2020 година. Благодарение на европейската солидарност, по време на управлението на ГЕРБ над 10 милиарда лева са стигнали до всички населени места в страната и са подпомогнали развитието им, посочи той.

„В новия програмен период България ще получи 25 милиарда лева, за да продължи развитието във всички сектори. Подобен подход е възможен само при стабилно управление и воля – нещата да се случват”, допълни Цветан Цветанов. Той призова жителите на Нови пазар да упражнят конституционното си право за вот на 12 май, защото само висока избирателна активност може да даде представителност в парламента. Той призова хората да гласуват разумно, за доказала се партия и партия, която иска да продължи своето управление. Основен приоритет в управленската програмата на ГЕРБ за следващия мандат е развитието на транспортната инфраструктура, което ще даде условия за бизнес среда, инвестиции и нови работни места според Цветанов.

„От 27 държави в Европейски съюз, само 4 са успели да запазят във финансово отношение средствата по европейски проекти, а България успя да увеличи с над 2 милиарда лева за сектор земеделие. Ще има повече пари за образование и иновации”, каза още Цветанов.

Той посочи, че листата на ПП ГЕРБ е представена от достойни кандидати от съответни съсловни организации. Заместник-председателят на партията бе посрещнат с питка и мед в читалището в Нови пазар от десетки хора. Той бе придружаван от кандидатите за народни представители на ГЕРБ от Шуменски избирателен район Любомир Христов, Даниел Иванов, проф. Добрин Добрев, Евгений Цанков и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com