Даниел Вълчев: Фатално е закъсняла тази процедура с учебниците

3343
Даниел Вълчев: Фатално е закъсняла тази процедура с учебниците
Снимка: БГНЕС

Даниел Вълчев смята, че нови учебници за децата от първи и пети клас може да има най-рано през есента на този година или още по-сигурно към Нова година. Той коментира проблема с учебниците за двете групи деца в студиото на БНТ като отзвук на предвидената за днес среща на новата образователна министърка- Меглена Кунева с издатели на учебници именно за първи и пети клас.

"За нови учебници има едно основно изискване- технологично време. Първо се прави конкурс- това отнема около 7 месеца, после този учебник се праща на специалисти и на учители по дадения предмет да го оценяват. Това трае около 13-14 месеца. Фатално е закъсняла тази процедура с учебниците. Но едно и сигурно - децата няма да почнат новата учебната година без учебници", каза бившият образователен министър.

Втори опит: РБ заседава за номинация за образователен министър

Реформаторският блок (РБ) се събра на заседание на Изпълнителния си съвет, за да реши кого ще номинира за нов министър на образованието...

Той обясни,че има два варианта- или да се отложи закона за образованието за една година/ което според него не е добре/, или децата да почнат по старите учебници и после да отидат към новите. Вълчев подчерта,че Кунева и екипът и ще направят така,че да няма хаос и да няма деца без учебници през новата учебна година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование