Двама министри яли пържоли от заразената транжорна край Варна

13676
Двама министри яли пържоли от заразената транжорна край Варна

Двама министри са консумирали телешки пържоли, доставени от транжорна „Дари” в квартал Аспарухово, където бяха открити антраксни спори. Това разкри областният управител на Варна Стоян Пасев, който е вечерял с двамата представители на кабинета и също е консумирал от съмнителното месо. Той отказа да съобщи кои са министрите, но уточни, че са вечеряли на 10 юли в ресторант, който попадна в списъка на заведенията, в които се предполага, че е достигнала заразата. По думите на губернатора двамата все още не подозират за случая.

Справка в новинарския архив на Topnovini.bg показа, че на 10 юли на посещение във Варна и областта са били вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и министърът на отбраната Николай Ненчев.

Обектите във Варна и областта, които може да са заразени с антракс, са дезинфекцирани

Приключи дезинфекцията на търговски обекти във Варна и областта, в които има вероятност за зараза от антракс. Това съобщи областният уп...

Резултатите от пробите на починалата в неделя крава в село Млада гвардия вече са готови и са положителни, стана ясно след заседанието на кризисния щаб в Областната управа. Тревопасното е загробено съгласно нормативните изисквания. Не са констатирани нови случаи на животни, проявили симптоми на антракс, съобщи и.д. директор на Агенцията по безопасност на храните във Варна - д-р Даниел Денев.

Очаква се пробите, които бяха взети след дезинфекцията от търговските обекти във Варненско и Добричко, да излязат най-късно в понеделник на обяд, информира областният управител. Ветеринарните власти обмислят да ваксинират срещу антракс животните в още две села на територията на община Ветрино.

 

 

Още едно животно почина от антракс

Още едно животно почина от антракс във варненското село Млада гвардия. Кравата не е от животните на починалия от антракс преди два дни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com