Държавата налага глоби заради строежа в Иракли

8540
Държавата налага глоби заради строежа в Иракли

Ще се налагат глоби заради нарушения, допуснати при издаването на разрешението за строеж в Иракли. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Санкцията за консултанта е 50 хиляди лева, а за главният архитект на Несебър - две глоби по 5 хиляди лева.

При строителство не са констатирани отклонения от одобрените проекти, но тъй като самите проекти са одобрени в несъответствие с оценката на околната среда, строежът е спрян, предаде БНТ.

Лиляна Павлова спря строежа в Иракли - местност "Кладери"

След разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова днес служители на ДНСК извършиха проверка ...

От природозащитната организация "За да остане природа в България" поискаха окончателно спиране на строежа в Иракли. Според природозащитниците инвеститорът "Емона 2000" е превишил строителното си разрешение почти двойно. Освен това, има унищожаване на крайречна и горска растителност, отсечени дървена и унищожаване на част от плажната ивица.

От две министерства - строителното и екологичното, издадоха заповеди за санкции.

"Имаме две нарушения. Община Несебър издава разрешително за строеж за два от имотите, което се отклонява от ОВОС, издадено от директора на РИОСВ-Бургас през 2011 година, т.е. с 8 броя къщички в повече и с три склада повече. Ще бъде наказан също от ДНСК и съответно лицензираният оценител, който е извършил оценка на проекта. От друга страна, самият инвеститор е направил отклонение от решението за ОВОС, така че той ще бъде наказан с максималната глоба от 20 хиляди лева по екологичното законодателство", уточни министърът на околната среда и водите Нона Караджова, цитирана от БНТ.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com