Един човек може би е загинал, след като камион с 15 полицаи се преобърна

21591
Един човек може би е загинал, след като камион с 15 полицаи се преобърна
Снимка: БГНЕС

Шофьорът на камион, обърнал се в дере заедно с още 14 полицаи тази нощ, най-вероятно е загинал. Това съобщи зам.-директорът на Гранична полиция Милен Пенев пред националното радио.

Той уточни, че шофьорът не дава признаци на живот, но се очаква спасителните екипи да достигнат до него и чак тогава ще се разбере дали човекът е починал.

Тежкият инцидент е станал около 0.30 часа тази нощ в близост до с. Горно Ябълково. Автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозващ служители на МВР, участващи в специализираната полицейска операция на българо-турската граница, се преобърнал в дере.

Инцидентът е в зоната на отговорност на ГПУ Средец, в района на 136 гранична пирамида. На място са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция и ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". В камиона са пътували 15 служители. Шофьорът е останал затиснат в кабината.

До тази сутрин той все още стои под обърнатия камион и е затиснат, съобщиха за БГНЕС от МВР. От там също така не потвърждават за смъртта на шофьора на камиона, тъй като екипите не могат да стигнат до него. Част от камиона се намира под вода.

14 пострадали полицаи са транспортирани в бургаската болница с различни травми. Един е със счупен крак, друг със счупена ръка. Шестима от граничарите са с леки наранявания и са изписани от болницата. Причините за пътнотранспортното произшествие се изясняват.

В района на инцидента са вътрешният министър Веселин Вучков, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД "Гранична полиция" Захарин Пенов. Очаква се брифинг в 9 часа в сградата на РДГП-Елхово

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com