Един от задържаните за опит за убийство на Пеевски е на системи

26775
Един от задържаните за опит за убийство на Пеевски е на системи
Снимка: БГНЕС

 

Трима души са обвинени за опит за убийство на Делян Пеевски. Това каза пред журналисти Николай Хаджигенов, адвокат на един от тримата задържани - Георги Христов. Друг от задържаните - Красимир Методиев в момента се намира в интензивното отделение на МВР болница, където се очаква да се проведе съдебното заседание, на което ще се определи мярката му за неотклонение.

Адвокат Хаджигенов смята, че подобно заседание на съда е незаконосъобразно. По думите му Методиев в момента е на системи и не се знае доколко е адекватен. Задържаният бил на системи, в прединфарктно състояние. Медицинската епикриза била 3 страници дълга.

Обвиниха трима за подготовка на убийството на Делян Пеевски

Прокуратурата обвини трима души за подготовка на убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това научи БТА от два независими източника ...

Защитникът заяви, че в обвинителния акт срещу тримата не са посочени нито какъв е механизмът на убийството, нито конкретна дата или място на извършването на престъплението, а единствено, че е извършено през май.

Третият задържан е Венцислав Върбанов, информира БТА.

Тримата обвинени са дългогодишни приятели и се познават с банкера Цветан Василев. Дали имат познанство с Делян Пеевски обаче адвокатът заяви, че не знае. Той добави, че в разследването са използвани специални разузнавателни средства.

Защитникът обясни, че не знае за обиските от вчера. Вчера е чел, че шефът на КТБ е подготвял убийството и доказателствата седели по чекмеджетата, което му се видяло смешно, информира "Фокус".

Цветан Василев е поръчал убийството на Пеевски?

Прокуратурата разследва собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, защото има съмнения, че е поръчал убийството ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com