Фандъкова: Ситуацията е сложна и трябва да се движим и да се съобразяваме със зимата

1606
Фандъкова: Ситуацията е сложна и трябва да се движим и да се съобразяваме със зимата
Снимка: БГНЕС

Градският транспорт в столицата се движи нормално за този час на деня при зимни условия. Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Фандъкова заяви, че заради продължилият снеговалеж и през тази нощ, снежната покривка към момента е достигнала около 40 см навсякъде, а на места е над 50 см.

30 см е снежната покривка в София

Във връзка с продължаващия обилен снеговалеж, обстановката в София е усложнена, съобщават от пресцентъра на СО. Обработки се изпълняват...

"Продължиха обработките, така че да се осигури движението на градския транспорт и тази сутрин няма проблеми по отношение на времето и пътните настилки", посочи тя.

По думите ѝ, продължава почистването на вътрешнокварталните улици, най-вече приоритетно в районите, където има училища, детски градини, поликлиники. "През целия ден ще продължи почистването на тези улици, където целта е да останат на утъпкан сняг, за да може автомобилите да се движат", обясни кметът.

"Поставена е задача да се работи активно и по почистването на тротоари, спирки подлези. Надявам се и че гражданите, фирмите и магазините също ще почистят тротоарите си и шофьорите ще бъдат внимателни, защото ситуацията е сложна и трябва да се движим и да се съобразяваме със зимните условия", добави тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София