Калфин иска нови избори

9220
Калфин иска нови избори

Трябват нови избори, написа тази нощ във Facebook евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ивайло Калфин.

„С извинение към милионите гласували преди два месеца, трябват нови избори. Те ще дадат възможност да се чуят аргументите. Стига на избирателите, които не са на жълтите павета да не им писна от агресия и купени избори. Всъщност сега е моментът да объркат сметките на тези, които се възползват от 5-те правителства, които България може да смени през 2013 г. Като гласуваме масово", обяви Калфин.

„Днес замеряха полицаи и депутати с камъни. Лесно е да се скриеш зад анонимни "провокатори". Само че доколкото те не са идентифицирани и неутрализирани, протестът носи отговорност за действията си. Парламентът е институция. В нея мнозинствата се менят често по волята на гражданите. Но институцията остава", написа Калфин.

„Тези, които палят парламента, не носят демокрация. Очаквах, че протестите ще стигнат до крайности и насилие. Този парламент не може да работи дълго по няколко причини, като нито една от тях не е свързана с агресията на протестиращите. Да, агресия, защото да окупираш държавна институция и арестът на депутати и граждани в нея не може да се нарече по друг начин. В политиката важи принципът, че силата на аргументите не може да се замени със силата на мускулите", пише още Калфин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com