Касираха изборите за общински съветници в Харманли

7936
Касираха изборите за общински съветници в Харманли
Снимка: БГНЕС

Хасковският административен съд касира изборите за съветници, след като повторното преброяване на бюлетините показа, че в близо 20% от секциите изборният резултат е подменен, информира bTV.

В новия общински съвет в Харманли влязоха шест партии.

Касирането на местните избори - с абсурди тук и там

Десетките дела за касиране на местните избори са пример за всяко комедийно шоу. Смешните и абсурдни моменти при тях не са един и два, п...

Изборните резултати дават на Коалиция „Промяна за Харманли” три места в местния общински съвет. От коалицията обаче са недоволни и искат от съда да им даде още едно място или още един мандат в общинския съвет.

Последва повторно преброяване на бюлетините в 10 секции. Според резултатите вотът е подменен и съдът касира изборите за съветници. Това обаче не се хареса на коалицията потърсила справедливост.

„Ние искаме съдът да върне на общинска избирателна комисия да се произнесе на база действителните резултати с решение за разпределение на мандатите . А не да касира целия избор”, коментира съпредседателят на МК „Промяна за Харманли” Красимир Панчев.

Според председателя на общинския съвет, малките грешки при броенето не правят местния парламент нелегитимен.

Отложиха делото за касиране на вота за общински съветници във Варна

Делото за оспорване на избора за общински съветници във Варна бе отложено, съобщава Topnovini.bg. Следващото заседание в Административн...

Председателят на Общински съвет – Харманли Иван Димитров коментира „хора сме – допускат се грешки. Явно това е в този процент, в който се допускат грешки”.

На въпрос дали, ако всички чували се отворят, няма да има още изненади, председателят на ОИК Харманли Наталия Димитрова коментира, че не може да каже. „Това, което мога да кажа е, че при нас идват запечатани чувалите с бюлетините, ние работим на базата на протоколите, които комисиите - секционните избирателни комисии - са приготвили”, допълни Димитрова.

До седем дни ОИК Харманли трябва да реши дали да обжалва съдебното решение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com