Контрапротестът посреща депутатите с овации, протестът - с освирквания

11880
Контрапротестът посреща депутатите с овации, протестът - с освирквания

Протестиращите срещу правителство, които бяха пред задния вход на храм- паметника „Александър Невски”, си тръгнаха, предаде Агенция „Фокус”.

Остава затворена за движение част от улица „Оборище” от бул. „Васил Левски” до храм - паметника „Александър Невски”. Движението по бул. „Васил Левски” се извършва нормално. Движението пред Народното събрание остава спряно. Група от около 10 протестиращи продължава да скандира отстрани до сградата на парламента.

Разотива се и полицията, участвала в охраната на протестите и на обществения ред. Полицаите се качиха по автобусите и си тръгват, загражденията на парламента остават. Протестиращи ще се съберат отново на протеста пред Министерски съвет довечера.

Цветанов към Кутев: Вие искате провокация

Изказванията на депутати от ГЕРБ в дебата днес са водени от това да има аргументи, обсъждане, а не политическо противопоставяне. Вие ис...

Излизащите депутати от Народното събрание бяха приветствани от участниците в контрапротеста

Депутатите от управляващото мнозинство от Народното събрание, които излизат от сградата на парламента, са приветствани от участниците в контрапротеста в подкрепа на правителството, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Народните представители излизат с автомобили, като събралите се граждани им ръкопляскат и викат „Победа”. Преди малко при контрапротеста излезе депутатът от БСП Борис Цветков, пред храм-паметника „Александър Невски”. Те го посрещнаха с ръкопляскане и с викове „Браво”. Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев излезе и мина покрай участниците в контрапротеста и беше освиркан от тях.

Протестиращи срещу правителството започнаха да се събират около входовете и изходите, които са отцепени от полиция, откъдето се очаква депутатите да започнат да излизат.

Информацията, че ветото на президента върху актуализацията на държавния бюджет е отхвърлено, стана ясна незабавно сред протестиращите. По тази причина участници в протеста започнаха да се сгъстяват около местата, където има полиция и се очаква народните представители да напуснат парламента. Някои от протестиращите се оплакаха, че личните им карти са били проверявани от полицията. Според участници в протеста срещу правителството това се прави избирателно, само с участници в протеста срещу правителството.

Борисов към Орешарски: Ако бяхте казали, че искате да изтеглите кредит, щяхме да сме "за"

Г-н Орешарски, ако бяхте казали, че искате да изтеглите кредит, за да попълните фискалния резерв, щяхме да гласуваме „за”. ...

Депутатите излизат с автомобили от зоната за сигурност, отцепена около парламента. Всички са бурно освирквани. Протестиращите срещу правителството свирят със свирки, надуват вувузели, скандират и недоволстват срещу народните представители. Контрапротестът, който е в подкрепа на правителството, остава спокоен.

Подкрепящите кабинета на Пламен Орешарски се разотидоха, като зад загражденията до храм-паметника „Александър Невски” останаха едва около 20 привърженици на правителството.

Депутатските коли продължават да излизат, като се охраняват от полицейски кордон и от двете страни. На контрапротестиращите им беше раздадено доста голямо количество минерална вода от неизвестен спонсор. Полицейското присъствие остава засилено в района.

Силно намалява броят на протестиращите срещу правителството. Те все още освиркват парламента, но вече са значително по-малко. Много от тях се заканват, че през септември протестите им ще бъдат много по-категорични.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com