Корман Исмаилов: Когато замирише на власт, хората се променят

22517
Корман Исмаилов: Когато замирише на власт, хората се променят
Снимка: БГНЕС

Има различни мнения в рамките на Реформаторския блок, но ние ще излезем с единно решение относно бъдещо правителство. Това заяви едно от лицата на Блока Корман Исмаилов.

Не е важен въпросът дали Бойко Борисов ще е премиер, опита да се измъкне Исмаилов. В крайна сметка обаче той призна, че много хора при Реформаторите и избирателите нямат доверие „на лица от бивши правителства”. Ние ще предложим дълбоки реформи и политики, но след това лицата, които ще ги реализират, трябва да имат капацитета и доверието да ги направят.

Последен валс

Политики, политики, политики, а не личности – това е мантрата за спасение, с която от два дни вече се облъчва българското обществ...

Има ли Борисов капацитет да направи това според декларацията на Реформаторския блок отпреди изборите? Подходът е различен, отговори Исмаилов. Искаме да разпишем ясна програма за действие, със срокове и ако ГЕРБ приеме, защо да не ги направи и Борисов, продължи той. Но ще го попитаме: „Защо когато бяхте три и повече години на власт, не направихте тези реформи”, веднага влезе в противоречие Исмаилов.

Ако някой някога е излъгал (бел. ред. – Божидар Лукарски), избирателите ще го наказат, каза Исмаилов. Пътят ни е дълъг и сложен, но сме решени да го извървим. Целта ни е коалиционно правителство, добави Исмаилов.

Предстои да се регистрира партия „Реформаторски блок”. Трябва да изберем председател на парламентарна група и ръководство. Тези неща са важни, за да не стане така, че в Народното събрание отделните партии в Блока да слушат своите ръководства, а не да се водим от единни цели. Не изключвам да се разцим в парламента – по времето на ГЕРБ помним как бяха разцепени парламентарни групи. Когато замирише на власт, нали знаете, хората малко се променят, добави Исмаилов в коментар и на Facebook мъдрост: „Лукарски, не си ти, когато си гладен”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика