Корпоративна банка има шест министри в кабинета "Орешарски"

25713
Корпоративна банка има шест министри в кабинета "Орешарски"

Корпоративна банка има шест министри в кабинета на Пламен Орешарски. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева.

Според Дончева сред министрите на банката в кабинета на Пламен Орешарски са Десислава Терзиева (министър на регионалното развитие), Иван Данов (министър на инвестиционното проектиране), Цветлин Йовчев (министър на вътрешните работи), Драгомир Стойнев (министър на икономиката и енергетиката) и Петър Чобанов (министър на финансите). Чобанов е номинация на Орешарски, но с одобрението на Корпоративна банка, посочи тя.

Орешарски се жалва - паднали са му се най-трудните 100 дни

На моето правителство се падна случаят да има най-трудните 100 дни в сравнение с всички последни български правителства. Това каза мини...

Дончева каза още, че заради Делян Пеевски е бил променен Законът за ДАНС, като е била намалена възрастта за председател.
Законът е обнародван същата сутрин. Президентът Росен Плевнелиев е щял да наложи отлагателно вето. Вечерта в 12 ч. председателят на парламента разбира, че ще се гласува такава точка. Печатането на Държавен вестник е започнало в 3 ч. през нощта. Защо се налага това, коментира Татяна Дончева.

Тя бе категорична, че Пеевски е кандидатура на самия Станишев. Според нея той е издигнат заради икономически интереси още от времето на "Тройната коалиция" на кръга Росен Карадимов-Моника Йосифова-Делян Пеевски.

Татяна Дончева е убедена, че оставката на Сергей Станишев като лидер на БСП ще успокои ситуацията и протестите ще стихнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com