Кунева не пожела да коментира "Яневагейт"

3707
Кунева не пожела да коментира "Яневагейт"
Снимка: БГНЕС

Няма да коментирам записите по "Яневагейт", докато българските институции не докажат произхода им. Така вицепремиерът Меглена Кунева говори пред bTV по най-горещата тема в държавата ни - съдебната ни система, в светлината и на подготвяния отново антикорупционен закон.

Според Кунева в случая със съдийките Янева и Ченалова трябвало да си зададем въпроса може ли с нечестни средства да бъде постигнат честен резултат. Това било основен правен въпрос в случая. Лидерът на Движение България на гражданите не обели и дума за присъствието на имената на Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски в аферата.

ВСС не пожела да почне дисциплинарно производство срещу Бецова и Динев заради Данов

ВСС отказа да образува дисциплинарки срещу прокурор Боряна Бецова и градския прокурор на София Христо Динев по предложения на правосъдн...

По въпроса с бежанската криза Кунева смята, че Европа трябва да намери "мярката" - на колко души може да помогне. Малко крайно беше изказването на холандския премиер Марк Руте - че ЕС ще последва съдбата на Римската империя, ако така се продължава. Кунева изрази и съжаление, че заедно с Румъния не сме действали решително за влизане в Шенген, когато му било времето. Винаги ще подкрепям укрепването на Шенген, подчерта тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика