Лазаров: Акцията в Лясковец не е проведена като самоцел

14495
Лазаров: Акцията в Лясковец не е проведена като самоцел
Снимка: БГНЕС

„Акцията не е проведена като самоцел, а по едно образувано досъдебно производство за притежание на незаконно оръжие и действията са извършени след съдебно решение. Преценено е, че има непосредствена заплаха за децата в училището. Доста е тънка нишката и аз самият съм изумен как може да се постъпи по този начин, с такъв подход. Важно е да се знае, че записи, скици, планове и снимки са предадени на СОБТ още на 7 март. Започнати са съответните проверки и те ще установят истината. Не искам да хуля, подобно на един стил, който ни е познат от миналото." Това заяви в сутрешния блок на БНТ Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.

Според него полицаите, които са отишли да снимат са попаднали по един много странен начин пред дома на Петко Петков.

"Установено е, че бивш гард на Борисов е заснемал жилището от външната среда, забелязан е от Петков, а служителят на реда не е предал тази информация на колегите си от СОБТ. Ще се проучва този служител кога е командирован в ОДМВР-Велико Търново", съобщи Лазаров.

„Основният проблем е, че тези хора не са заявили, че са били забелязани. Петко Петков и майка му, след като са ги видели тези хора, вече са били в очакване на служителите на МВР. Компетентните органи ще решат дали има данни за престъпление или някакво нарушение", поясни Лазаров.

Той повтори, че разковничето на целия случай е, че тези хора не са докладвали, че са били забелязани.

На въпрос дали усеща вина за случилото се и дали смята, че трябва да подаде оставка Лазаров заяви, че ако има и най-малко съмнение, той ще поеме отговорност за случилото се. Той беше категоричен, че носи отговорност за това, което се случва в системата като цяло. По негово мнение всеки, който има вина трябва да поеме отговорност.

"Аз съм изпълнил закона - ако в хода на проверката, се установи и най-малкото нарушение от моя страна, разбира се, че ще подам оставка. Няма свещени крави в МВР", заяви главният секретар на МВР.

„Нека приключат съответните проверки и да се изясни защо тези хора са ходили да снимат и не са съобщили, че са забелязани. Ясно е, че Петков е най-агресивен към униформени служители и деца. Трябвало е да се съобщи за това, а не да се спестява тази информация, която е много важна", каза още Лазаров.

По думите на Лазаров има данни, че в разследването на случая може да се наложи и намесата на други органи, като прокуратурата например.

 

Цветанов: Искаме анкетна комисия за Лясковец, достойно е Лазаров да даде оставка

Защо хората в кооперацията на Петко Савов Петков не са били евакуирани? Защо не е бил спрян токът, не е било спряно газоподаването в сг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com