Малинов: Да се внушава, че заради ДСБ ще има предсрочни избори, е голяма обида

3807
Малинов: Да се внушава, че заради ДСБ ще има предсрочни избори, е голяма обида
Снимка: БГНЕС

Заплаха за стабилността на правителството няма, но в Реформаторския блок (РБ) има една по-радикално крило, което независимо от това, че стартира в правителството, в момента не може да удържа повече, защото вижда неоткровеност и зависимост на премиера. Това каза в ефира на bTV евродепутатът Светослав Малинов. Той е член на Европейския парламент от квотата на РБ, в частност групата на ДСБ.

Малинов изтъкна, че от партията уважават решението на Петър Москов да остане като здравен министър в кабинета на Бойко Борисов, макар че ДСБ реши да излезе в опозиция.

Борисов: Ако РБ се разклати, правим избори 2 в 1

Надявам се да размислят, да разберат, че могат да причинят тежък катаклизъм, ако не - ще отидем на избори 2 в 1. Така премиерът Бойко ...

ДСБ подкрепя здравния министър Петър Москов и неговите реформи, не виждам как може да бъде подкрепен от нас вот на недоверие, отбеляза Малинов по повод намерението на левицата да атакува кабинета.

Да се внушава, че заради ДСБ ще има предсрочни избори, е най-голямата обида, която Борисов може да си си нанесе сам, изтъкна още евродепутатът.

Не снемаме доверие от определени реформи, но доверието към премиера е тежко накърнено, обобщи той. Аз лично загубих доверие в Бойко Борисов, допълни Малинов.

"Никой нямаше да прости на РБ и ДСБ, ако не бяхме направили искрен опит да работим заедно с ГЕРБ и да изтласкаме тези промени, които са важни за България. Но и никой нямаше да ни прости, ако не бяхме дали знак, че това, което става, не ни харесва”, каза още евродепутатът.

Съдиите излязоха пред Съдебната палата в тоги и поискаха истинска реформа

Тържествено, сякаш ще решават съдебно дело, съдиите на България излязоха пред събрали се граждани при Съдебната палата в София. Самата ...

На 12 декември, в Поморие беше заседанието на ръководството на ДСБ, на което националното ръководство на партията взе решението за излизане в опозиция. Заради личното си решение да запази поста си на министър на здравеопазването Петър Москов подаде оставка като зам.-председател на ДСБ.

Вчера, 13 декември, министър-председателят Бойко Борисов изтълкува решението на ДСБ да излязат в опозиция като начало на предизборна кампания за президентски избори на лидера на вече опозиционната политическа формация Радан Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика