Мишо Шамара: Контрапротестът е кауза, за която съм готов да умра

19954
Мишо Шамара: Контрапротестът е кауза, за която съм готов да умра

Рапърът Мишо Шамара, който подкрепя кабинета "Орешарски, се връща спешно от Варна след станалото в столицата в нощта срещу сряда. "Бях се прибрал, защото все пак трябва и да работя, но като виждам какво се случва, се качих в колата и тръгнах към София, за да съм на линия и да подкрепя правителството", заяви Шамара пред медиите.

"И да искат да ме убият, готов съм да умра за такава кауза, но аз няма да посегна и да използвам насилие. Видя се как престъпната групировка ГЕРБ се опитва да реставрира властта. Да си я върне със сила. Показателно е и истеричното поведение на Николай Младенов във фейсбук. Ако сега падне Орешарски, Плевнелиев, който е човек на Бойко, ще му помогне да се върне на власт. Това не трябва да се случва, защото мястото му е в затвора. Не може и да не се уважава мнението на хората. Тези, които сега хвърлят камъни, да гласуват на следващите избори, но дотогава си има избрано правителство", категоричен е рапърът.

Обсъждат плюсовете и минусите на кабинета на контрапротеста

Продължава подписката в подкрепа на кабинета "Орешарски". Организаторите обаче вече не съобщават точния брой на подписите, които щели д...

Подкрепления идват и към протеста срещу кабинета. "Петдесетина души от Пловдив ще се включат в сряда вечерта в протестите в София", обяви бившият син депутат Христо Марков. "Тръгват с около 14 автомобила, няма строго определена организация", каза Марков. Във вторник вечерта към 22:00 часа няколко автомобила от Пловдив също потеглили за столицата.

Около 70 протестиращи от Благоевград са взели участие в протеста в София. "Гледахме новините по телевизията късно вечерта и видяхме първия сблъсък край парламента, което ни амбицира и ние да подкрепим протестиращите. Около 22:00 часа спонтанно се организирахме и някои от нас тръгнаха с леки коли за София. Набързо осигурихме и автобус за тези, които нямаше как да се придвижат", каза една от организаторките на протестите в Благоевград Христина Ядкова. Повечето благоевградчани са останали в София, за да се включат в продължаващите протести

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com