М.Миков: Далеч сме от правовата държава

5957
М.Миков: Далеч сме от правовата държава

Това е посегателство, което ще има влияние върху политическия живот. Лошото е, че политическото говорене изпревари разследването, каза депутатът от КБ и бивш вътрешен министър Михаил Миков пред БНР.

Аз мисля, че е покушение и това оръжие може да бъде и опасно, но се пренебрегва, че е имало и ножове в похитителя. Подзицията на главния прокурор беше точна, но започна едно говорене от страна на МВР, които заявиха, че това не е покушение, счита Миков. Според него Анти-ДПС риториката е факт, включително и на етническа основа, посочи той. В чии ръце е оръжието, е друг въпрос. Замълча се дали има съучастници и подбудители. Важен е въпросът за това – трябва да има отговори, категоричен е Миков.

Има хипотеза, че никога няма да се разбере истината, каза от своя страна депутатът от СК Димо Гяуров. Но според него с коментарите на етническа тема трябва да внимават политиците, а и не само те. ДПС малко прекалиха с аргументацията по тази тема и без да съм адвокат на премиера, той реагира адекватно. Гяуров счита, че НСО се е издънило тотално и твърдя, че отдавна НСО не се справя със задачата си. В своята неадекватност службата е доведена до слугинаж. Във всяка друга страна този човек щеше да бъде обезвреден още при влизане, категоричен е Гяуров.

Миков изтъкна факта, че повече от час не се появява официален представител на органите, които да направят оглед, да извършат разпитите. Има само прехвърляне на топката – какво значи в НДК, независимо каква конференция се случва трябва да няма адекватна охрана. Въпросът е за лична персонална охрана – трябва да има анализ, подготовка на това какво би могло да се случи, подчерта той и като бивш вътрешен министър.

За охраната на Доган за последните години са похарчени милиони, от години се охраняване от НСО. Имало е заплахи за Доган, посочи от своя страна Гяуров.

В НСО престоят реформи. Този тежък инцидент ще даде тласък на това, счита той. Трудно би могло да бъде търсена отговорност за посегателството над похитителя, по-скоро за хулиганство, каза Гяуров, като юрист.

Трябва да го каже прокуратурата, отговори на този въпрос Миков. Далеч сме от правовата държава. Този случай е изпитание за прокуратурата. А Гяуров се надява новият главен прокурор да въведе ред в прокуратурата по отношението на говоренето.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com