МВР публикува снимки от #ДАНСwithme, протестиращите се връщат към "Орлов мост"

18686
МВР публикува снимки от #ДАНСwithme, протестиращите се връщат към "Орлов мост"

Пресцентърът на МВР публикува на официалния си сайт снимки от днешния протест в столицата.

От пресцентъра още в началото на протеста съобщиха, че около 3000 души са били в центъра на столицата на ларгото пред Министерски съвет към 19:30 часа, а към 20:00 часа техният брой е бил вече около 5000 протестиращи.

Ден 27 на #ДАНСwithme - протести в друго измерение

На днешния 27-ия си ден от протестите срещу кабинета, те започват да навлизат в нова фаза. Част от протестиращите пренесоха работните с...

Ето как се развиха събитията по време на протеста до този момент.

21:53 ч.: Движението от алея "Яворов" към "Младост" е пуснато. Протестиращи продължават да се връщат към Орлов мост. Преди това полицейски коли и полицаи на мотори предупредиха хората да се изтеглят, защото ще минат линейки.

21:43 ч.: На малки групи протестиращите продължават по "Цариградско шосе" в посока "4-ти километър", но по-голямата част спряха на "Плиска" и се връщат към Орлов мост. Полицаи се движат и с двете разклонения на шествието. И двете платна на булеварда остават блокирани, но в локалните платна преминават коли, чиито шофьори натискат клаксоните.

21:25 ч.: На малки разкъсани групи се движи шествието, което пидманава спирката на хотел "Плиска". по пътя още един младеж се опита да спре хората заради станалата катастрофа, но никой не го послуша. Хората продължават напред. Виждат се в далечината коли по булеварда и в локалното му платно.

21:07 ч.: Шествието се движи уверено към хотел "Плиска". Полицаите от кордона, който се опита да ги спре по-рано, тръгнаха заедно с протестиращите. Мъж на средна възраст се опита да спре хората малко след алея "Яворов" като обясни, че няма смисъл да се върви по-нататък, защото целта на този маршрут е да се види колко са много. Но всички го подминаваха.

Протестиращи: "Сатанински" вън от ВСС

Протестите пред Висшия съдебен съвет продължават. Протестиращите настояват за оставката на висшия магистрат Камен Ситнилски, съобщава b...

20:58 ч.: Хората избутаха кордона на полицаите и продължават към "Плиска", полицаите ги пропуснаха.

20:57 ч.: От МВР съобщиха, че тежък пътен инцидент е станал тази вечер на бул."Цариградско шосе". По първоначални данни около 20.30 часа таксиметров автомобил, движещ се в посока центъра, спукал гума, отклонил се е от пътното платно и се е врязал в спирка на градския транспорт. Има пострадали, броят и състоянието им се изяснява. На място са изпратени екипи, които да отцепят района и да съдействат за бързото им транспортиране в болнични заведения.

20:53 ч.: Началото на шествието спря при алея "Яворов", за да изчака останалите протестиращи. И двете платна по бул. "Цариградско шосе" са запълнени с хора, движението е спряно. Полицаи са направили кордон и се опитват да спрат движението на шествието.

20:39 ч.: На "Евлоги Георгиев" при Орлов мост има нещо като барикада, нва която група младежи държат плакат, който се простира в ширина през цялото платно, който гласи: "Гражданите срещу мафията". Протестът тръгва по "Цариградско шосе" в посока "Младост", голяма група в началото на шествието вече е до Полиграфическия комбинат.

20:29 ч.: Момчета с голям плакат "Оставаме пред парламента до оставка" се опитаха да спрат протеста там, множеството се задържа закратко, но после ги избута и шествието продължи към Орлов мост. Някои от участниците вече достигнаха до там. И днес могат да се видят плакати, които гласят: "Не искаме подмяна, това е революция", "България каза: Орешарски, върви си". Фигурите от чаши, които стоят пред парламента, са се увеличили.

SmartiGraphs търси посланията на протестите!

SmartiGraphs стартира кампания за посланията на протестите. На нашата Facebook страница ще бъдат публикувани различни предложения. В тя...

20:20 ч.: Хората с тъпаните задават ритъма и от време навреме засилват ударите, на което хората отвръщат с още по-силни викове. "Идиоти в парламента, взимайте пример от президента", пише на плакат. Шествието вече пресича бул. "Васил Левски" след като се спря закратко с освирквания пред парламента.

20:15 ч.: Началото на протеста вече достигна сградата на Народното събрание.

20:13 ч.: Към 20.00 часа около 5 000 протестиращи са се събрали в центъра на София, гласи ново съобщение от пресцентъра на МВР. Шествието тръгва от ларгото пред Министерски съвет, посочват от там и допълват, че полицейските "Антиконфликт" екипи отново са сред протестиращите и имат готовност да реагират при всеки сигнал за провокации или нарушаване на обществения ред. МВР благодари на гражданите за това, че запазват мирния характер на протеста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com