МВР шефът: Това, което се случи вчера при сградата на Народното събрание беше опит за погром

10111
МВР шефът: Това, което се случи вчера при сградата на Народното събрание беше опит за погром

Това, което се случи вчера при сградата на Народното събрание беше опит за погром. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в предаването „Тази сутрин” на БТВ. „Ще проверяваме всички записи от камерите, за да видим кой е мятал камъни по народните представители и по полицията. За да се стигне до това се случи, че мирни граждани бяха притиснати и пресирани към полицейски кордон.

За щастие нямаме сериозно пострадали хора. Имаше много провокации към полицията, на които мисля, че служителите реагираха по най-адекватния начин. Ако има сигнали за полицейски служители, които не са реагирали адекватно и са превишили правомощията си, ще бъдат проверени”, обясни той.

Насилие в 40-ия ден от началото протестите в България

Над 100 депутати, министри и журналисти бяха обсадени в българския парламент през изминалата нощ, след като в 40-ия ден предимно мирнит...

„Ако се продължи така ще нарасне напрежението в обществото и всяко едно евтино заиграване с протестиращите е много рисково. Вчера видяхме, че сред протестиращите имаше такива, които без да правят разлика кой се изправя пред тях – дали народен представител, дали журналист, дали обикновен гражданин”, посочи Йовчев.

По думите му опитът за извеждане на обсадените в парламента е бил и негово решение. „Те са български граждани и никой няма право да ограничава движението им”, обясни той.

„Според действащото законодателство, полицейските служители имат право да използват по-строги мерки, при нарушение на полицейските разпоредби.

Жалко е, че допускаме да се стигне до тях обществото да е поляризирано”, каза още министър Йовчев.

Депутатите са били изведени от парламента малко след 3.00 ч. снощи

Часове наред продължи обсадата на парламента от всички страни, по време на която над 100 души – депутати, трима министри, админис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com