Наказателна процедура срещу България искат пострадалите от КТБ

5233
Наказателна процедура срещу България искат пострадалите от КТБ
Снимка: БГНЕС

Ще предприемам кампания, с която да запознаем всички европейски институции с казуса "КТБ", а целта ни е отварянето на наказателна процедура срещу България. Това обяви председателят на Асоциацията на пострадалите от КТБ (АПКТБ) Божидар Томалевски след заседание на общото събрание на организацията.

Томалевски каза още, че пострадалите са решили да сезират главния прокурор Сотир Цацаров, защото са нарушени и човешките им права и правото им на собственост. АПКТБ ще заведе и дело за дискриминация.

Иван Костов е имал депозит на преференциална лихва в КТБ

Иван Костов призна, че е имал депозит с преференциален лихвен процент в Корпоративна търговска банка за над 150 хиляди лева. В интервю...

Председателят на АПКТБ каза още, че вложителите във фалиралата банка не са равнопоставени. Той съзря и порочна практика в това да се работи с външни юридически лица. Според Томалевски никой не казва какъв процент държи Фондът за гарантиране на влоговете в банките и какъв вложителите. Томалевски покани всички да се съберат пред КТБ във вторник, 12 май, в 11,00 часа, за да пият кафе и да протестират.

Председателят на НДСВ и бивш евродепутат д-р Антония Първанова заяви на свой ред, че грабежът на вложителите в КТБ, е възможен единствено и само с участието на държавни институции. "Ще сезираме главния прокурор и за действията на БНБ", поясни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com