Адвокатите по делото "Килърите" - виновни!

11132
Адвокатите по делото "Килърите" - виновни!

Съдия Димчо Луков не уважи молбите на адвокатите Марин и Димитър Марковски и Божидар Терзийски за отмяна на глобите им от по 1000 лв., наложени в края на ноември, заради отсъствие от залата, довело до отлагане на заседание, предаде репортер на Радио „Фокус”-Шумен.

Не бе отменено и наказанието от 500 лв. на адвоката Розалина Апостолова за грубо нарушаване на реда в залата, довело до прекъсване на заседанието.

Бе оставено в сила и наказанието на подсъдимия Янко Попов, глобен с 200 лв. и отстранен от залата за 10 минути заради реплика към свидетел.

Преди края на заседанието днес съдия Луков се произнесе по над 20 доказателствени искания, направени от защитата в средата на декември. Не бе удовлетворена молбата на адвокат Николай Беров да се проведе заседание по делото в Ловешкия затвор, както и искането на подсъдимия Петър Стоянов, свидетел да бъде разпитан на полиграф.

В залата няма да бъде призован и бившият депутат Дончо Димитров – Провадиеца, както поиска защитата на подсъдимия Георги Вълев, за да бъдат проверени показания на свидетеля Найден Недялков.

Преди тези определения, показния даде и вторият призован за днес свидетел Цветан Цонев. Той е човекът, съобщил на полицията част от номера на колата, с която убиецът на Румен Рачев се е оттеглил от местопрестъплението на 3 юли 2009 година.

По обед тогава свидетелят е видял едър бягащ мъж, облечен с гащеризон и с пистолет в ръка, преследван от група хора с викове „Уби човек. Спрете го!”.

Осмото заседание по делото „Килърите” ще продължи утре от 9.00 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com