Две мантри на Борисов бяха отречени от Плевнелиев

43827
Две мантри на Борисов бяха отречени от Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

На дискусията за медиите, инициирана от него, президентът Росен Плевнелиев каза две неща във Военния клуб в София, които ми се искаше да чуя отдавна. И двете, ако не нарочно, то косвено го разграничават от Бойко Борисов.

Посочвайки в заключителните си бележки нещо хубаво, което (все пак) се е случило напоследък, президентът цитира статистиката, според която има рязък спад на смъртните случаи при катастрофи по пътищата на България. Моментално си представих как щеше да обясни в своя полза този факт Бойко Борисов, ако беше на негово място. Представяте си и вие поредната магистрална хвалба, нали!?

Фалшиви безродници и смешни идиоти

Подмазвайки се на Запада, крепената от един фашизоиден глас проруска власт на България, се опитва да се откупи, като се слага на ам...

Вместо да изтъкне заслугите си, каквито поне формално има като бивш ресорен министър, отговарящ за строителството на пътища, Плевнелиев изрично подчерта обратното: че заслугата не е на „политиците”. И отдаде положителната тенденция на предположението, че милиони български шофьори са станали по-толерантни.

Ако в този случай можем все пак да гадаем, дали действително Плевнелиев съзнателно се разграничава от самохвалствата на Борисов, то по друг повод, без съмнение, президентът определено изстреля предизвикателство със задна дата към един от най-големите гафове на „антикомуниста” Борисов.

Коментирайки поредната похвала за Тодор Живков, изказана днес от представител на властта, Плевнелиев не само се възмути, но буквално избухна, като нарече Живков лъжец, който е лъгал народа си. Което, меко казано, контрастира с известния на всички възторг на Борисов от бившия диктатор, който бил построил толкова много, че трябвало да сме щастливи, ако успеем поне малко да го „настигнем” днес.

Трудно е без инструментариума на статистиката да се прецени доколко Плевнелиев печели в общонационален план, като се отдалечава от менторството на ГЕРБ, която му отвръща с демонстративно равнодушие по повод нападките срещу него. Както е известно в политиката доверие се губи лесно, но трудно се печели.

КонтраБългария

Особено е мерзко нещо премислено да претендира за спонтанно, за да неутрализира или да затъмни неспиращия от юни протест. Властта избир...

Тези примери дават надежда по-скоро, че президентът е избрал трудния път, заради което протестиращи граждани, включително и студените, го аплодираха и подкрепиха няколко пъти.

Автор: Иво Инджев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com