Николай Русинов-Чеци остава в ареста

7408
Николай Русинов-Чеци остава в ареста

Съдът отказа да измени мярката за неотклонение на Николай Русинов - Чеци, подсъдим по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи БГНЕС.

Според съда има опасност подсъдимият да се укрие. Искането на защитата беше за изменение на мярката за неотклонение на Русинов от "задържане под стража" в по-лека - "домашен арест".

Петима свидетели бяха разпитани скоростно по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. За по-малко от тридесет минути Софийският градски съд провери спомените им от злополучната юлска нощ през 2011 г.

Оказа се, че свидетелите не могат да допринесат с кой знае какво за разследването и изясняването на убийството, тъй като „не знаят нищо по делото".

Десислава Димитрова заяви, че не познава нито подсъдимия, нито убитата. Веселин Захариев повтори нейните думи, че не знае нищо за убийството и че е научил за него от вестниците. Двама от приятелите на Яна Кръстева разказаха пред съда, че са били заедно в „Маймунарника" в Борисовата градина, но по някое време са се разделили.

Борислав Тодоров обясни, че не си спомня конкретни неща от онази нощ, тъй като тогава е употребил значително количество алкохол и по някое време е заспал близо до езерото с лилиите. Към 6.00 сутринта на следващия ден се събудил. Наоколо нямало никого и той се прибрал вкъщи.

Подсъдимият Николай Русинов - Чеци с интерес изслуша кратките обяснения на свидетелите, като през цялото време си водеше записки. На днешното заседание не се явиха 8 от призованите свидетели, а други трима пък бяха извикани погрешка за повторен разпит. След разпитите на страните по делото бяха предявени и веществените доказателства.

Припомняме, на предишното заседание по делото стана ясно, че в разговор по скайп с журналиста Мартин Карбовски Чеци е споделил, че е възнамерявал да отиде в страна, от която не може да бъде екстрадиран.

Карбовски казва, че Чеци е искал да избяга

И Мартин Карбовски се яви пред съда във връзка с нашумялото дело за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина. Карб...

Следващото съдебно заседание ще бъде през май. В следващите съдебни заседания ще бъдат разпитани още свидетели по делото, сред които и Димитър Аврамов, бивш депутат от ГЕРБ, с когото са били в една килия.

Яна Кръстева беше открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли 2011 година. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион "Българска армия" предната нощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com