Няма да има финансови корекции по САПАРД за одитните мисии

13591
Няма да има финансови корекции по САПАРД за одитните мисии
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Одитните мисии за програма САПАРД, които са проведени през 2011, 2012 и 2013 г., приключиха. Няма да бъдат налагани финансови корекции по програмата. Това стана ясно от писмо на Рудолф Мьогеле, заместник генерален директор на Главна Дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" към Европейската комисия до ръководството на МЗХ, съобщиха от министерството.

Въз основа на кореспонденцията и отговорите на компетентните органи в България по отношение на трите одитни мисии по програма САПАРД няма да бъдат налагани финансови корекции и те се считат за приключени.

Съдия Панайотов направи отвод по делото "САПАРД"

Съдия Пламен Панайотов си направи отвод от процеса "САПАРД". Предстои на случайния принцип да бъде избран нов съдия-докладчик по мегаде...

Припомняме, че в началото на март специализираният наказателен съд отхвърли искането на защитата по мегаделото "САПАРД" да върне обвинителния акт на прокуратурата. След два неуспешни опита съдия Пламен Панайотов даде ход по същество на процеса за източването на близо седем и половина милиона лева от европейската програма. Подсъдими са бизнесменът Марио Николов, съпругата му и още няколко души. Обвинението е, че те са източили парите чрез продажба на стара техника в Германия, която се е отчитала като нова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика