От ГЕРБ откриваха автомагистрали, а сега - нищо, смята Жозеф Дол

27793
От ГЕРБ откриваха автомагистрали, а сега - нищо, смята Жозеф Дол
Снимка: БГНЕС

В България, когато управляваше ГЕРБ с правителството на Бойко Борисов, се откриваха линии на метрото, автомагистрали, усещаше се динамична страна, на която можеш да има доверие. А сега – нищо.

Това каза председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол на Редовното отчетно-изборно делегатско национално събрание, предаде „Фокус”.

Преизбраха Борисов за председател на ГЕРБ, той предложи кои да го заместват

Делегатите на ГЕРБ избраха за зам.-председатели на партията кметът на София Йорданка Фандъкова, досегашният зам.-председател Цветан Цве...

„Бойко, помня с каква смелост ти върна преди една година твоя оспорен мандат. Вместо да се вкопчиш в твоето управление, ти предпочете да дадеш отново думата на българите”, заяви председателят на ЕНП.

След малко повече от 15 дни, нашето семейство на ЕНП ще се срещне в Дъблин. Там ще приемем нашата програма за евроизборите и ще изберем заедно нашия кандидат за председател на ЕК. Това прави изборите различни от всички други. За първи път ще избирате вашите европейски депутати и кандидат за председател на ЕК.

„Въпреки това, този избор не се свежда до избор на личност. Истинският въпрос е каква Европа искаме – Европа на крайностите и демагогията, Европа на социалистите, която води много европейски страни към задънена улица с ужасяваща задлъжнялост? Аз мисля, че така се поддържа бедността. Ние В ЕНП искаме процъфтява Европа на ценности, заетост, икономически динамизъм, солиден и устойчив растеж. Чувам да казват дори и в България, че трябва да се сложи край на господство на ЕНП в ЕП”, посочи Дол.

„Наистина ли ЕНП утежни кризата в Гърция, Ирландия, Португалия? Не беше ли това по-скоро дело в социалистите”, попита той.

Цветанов: Стремим се към осма победа на евроизборите

Победите ни са седем. Смятам, че се стремим към осма победа на предстоящите европейски избори. Това каза заместник-председателят на ПП ...

"Този път положението в страната ме тревожи. Тревожи ме икономическото положение, но още повече съм загрижен за гаранцията за правовата държава. Тревожи ме, като виждам презрението на граждани, които се мобилизират срещу корупцията, като виждам каква е участта на опозиционните лидери, има от какво да се тревожа”, заяви Дол.

„Европа е общност от ценности и права. Тя не е тук, за да толерира определени лица да се ползват от по-големи права от другите. Трябва да се действа, за да се защитят нашите съграждани. Направих предложението за „шестте пакета” за правосъдието и правото. Трябва да можем да гарантираме независимостта и прозрачността на нашите съдебни системи”, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика