Печатницата е длъжна да съхранява технологичния брак, пише в текста на обществената поръчка

19127
Печатницата е длъжна да съхранява технологичния брак, пише в текста на обществената поръчка

Печатницата, която отпечатва бюлетините за предстоящите парламентарни избори, е длъжна да съхранява технологичния брак. Това е записано в текста на обществената поръчка, съобщи агенция Фокус.

В текста за възлагане на обществена поръчка за отпечатване на бюлетините за парламентарните избори е вписано, че изпълнителят трябва да съхранява технологичния брак (макулатура), при строг режим на достъпа, в отделно помещение, до приключването на изборите. Това е част от допълнителните изисквания към изпълнителя на обществената поръчка.

ЦИК: Няма опасност от опорочаване на вота

Няма опасност от опорочаване на вота, тъй като намерените в печатницата бюлетини няма да се използват за гласуване. Това каза Бисер Т...

Според тези изисквания към печатницата на бюлетините се поставят допълнителни изисквания за осигуряване на строг контрол върху отпечатаните количества и манипулациите с технологичния отпадък. В обществената поръчка е записано, че чистият тираж подлежи на строга отчетност, като количествата се заприходяват за всяка отделна бройка. Предаването на тиража на съответния получател (министерство/областна администрация) става с приемо-предавателен протокол с означаване на точния брой бюлетини. Не се допуска попадането на бюлетини в случайни лица.

Изпълнителят (печатницата на бюлетините) носи отговорност за спазването на тези допълнителни изисквания. Според обявлението на обществената поръчка, съгласно чл. 162, ал. 4 и чл. 166, ал. 1, тиражът на отпечатаните бюлетини за всеки изборен район е равен на броя на избирателите, увеличен с 10 % (31+ чужбина= 32 вида бюлетини по съответният брой избиратели за всеки изборен район, увеличен с 10 %). Примерен тираж - 7 800 000."

Текстът на обществената поръчка може да бъде открит тук - http://www.government.bg/fce/001/0235/files/1203_objavlenie.pdf

Снимка: архив, БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com