Писна ми, няма хляб, вече не се издържа

9648
Писна ми, няма хляб, вече не се издържа

40-годишен мъж от силистренското село Ситово се е самозапалил тази сутрин на стадиона в селото, предаде БНР.

Мъжът е безработен, с едно дете. Самозапалил се е, след като се е полял с бензин. Приет е в силистренската болница с 90% изгаряния.

По информация на директора на болницата д-р Даниела Костадинова при приемането в болница мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа."

В момента пострадалият пътува с линейка към клиниката по изгаряния във Варна. Придружава го съпругата му.

Това е поредният за последните два месеца, отчаян акт, предизвикан от материална безизходица.

Във Велико Търново, на 18 февруари, 26-годишен мъж се самозапали. Мъжът се е полял със запалителна течност и се е запалил. На мястото е бил изпратен полицейски екип, който загасил горящия мъж с преносими пожарогасители. На местопроизшествието са изпратени и екипи на Спешна помощ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Велико Търново. Пострадалият заявил пред полицейските служители, че се е самозапалил, като изтъкнал лични мотиви, след което изпаднал в безсъзнание. По-късно е починал в Спешна помощ от получените изгаряния. След проведени действия по разследването е установена самоличността на мъжа. Това е Т. М. от Велико Търново. При разговор с близките му е установено, че същият до края на 2012 г. е работел в радиозавода в града, но е напуснал работното си място по собствено желание. Изпаднал е в депресия и е настаняван за лечение в психиатрични клиники в страната.

Остани жив!

За кратко време няколко души се превърнаха в живи факли. Да, това всички го знаем. Още по-добре го знае този, който в момента стиска к...

На 20 февруари пред сградата на Община Варна се самозапали 36-годишният Пламен Горанов. Сигналът за инцидента е подаден около 7:40 часа. Мъжът бе с тежки изгаряния - около 80% по цялото тяло. Откаран е във Военноморска болница в клиниката по изгаряния. Количеството бензин, което е излял върху себе си е около 3 - 4 литра. Горанов бе в тежко състояние в болницата, където в продължение на няколко дни полагаха усилия за спасяването му и почина на 3 март вечерта. Правителството обяви ден на национален траур за Пламен Горанов на 6 март.

54-годишен мъж се самозапали на 26 февруари следобед пред сградата на Община Раднево. Сигналът за инцидента е подаден около 15.00 часа в дежурната част на старозагорската пожарна, чрез тел. 112. Съобщено е било, че има пострадал гражданин в сградата на Община Раднево. Първите действия по гасенето на самозапалилия се мъж са оказани от друг гражданин. При пристигането на пожарния екип, той е бил транспортиран в болнично заведение в Стара Загора. На място е имало един екип от четирима пожарникари. По разкази на очевидци, мъжът е заявил, че му е било писнало в живота в България. Мъжът е починал в 4.05 часа на 10 март заради несъвместимите с живота дълбоки изгаряния, които обхващаха 75% от повърхността на кожата му. Лечението на пострадалия продължи 12 дни. Той бе транспортиран в Пловдив вечерта на 26 февруари в кризисно състояние и с дълбоки изгаряния, тежък токсичен шок и вдишване на топли пушечни газове. На 28 февруари бяха направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката. До последно пациентът бе в изключително критично състояние, където медицинските му показатели бяха под непрекъснат лекарски контрол.

Това бе третият случай на самозапалил се гражданин в България в последния месец.

На 13 март 2013 г. 51-годишен мъж се самозапали пред Президентството и бе приет в "Пирогов" с опасност за живота. Сигналът бе подаден в 13.35 часа. Неволни свидетели на случилото се станали служители на НСО, които реагирали незабавно. На 51-годишния мъж по име Димитър Димитров от София била оказана медицинска помощ и е транспортиран в болнично заведение. По първоначална информация обгарянията са по лицето и ръцете. В "Пирогов" продължава лечението на пострадалия, като той остава в тежко състояние.

На 14 март 2013 г. в Пловдив беше открито овъгленото тяло на 45-годишната Даниела Накова. По-късно от Прокуратурата съобщиха, че става въпрос за самозапалване. Прокурорът от Районна прокуратура Атанас Илиев, наблюдаващ делото, съобщи, че разследващите не са открили доказателства, че 45-годишната Даниела Накова е била убита и след това запалена, с цел прикриване на следите. Основната версия е, че жената се е самоубила, чрез самозапалване и е била с психични отклонения. Все още се събират категорични доказателства за това, че е страдала от шизофрения, каза прокурор Илиев. По данни от близките на Даниела - тя е имала и предишни опити за самоубийства. Съвсем скоро жената отново се е опитвала да се самоубие. Съдебномедицинската експертизата все още не е изготвена. Тя ще бъде готова до седмица и ще установи още дали Даниела е била под въздействие на алкохол, или други опиати по време на самоубийството.
Според близките, Даниела е работила като козметичка.

Снимка: архив, БГНЕС

Самозапали се миньор в Бобов дол?

59-годишен миньор се запали пред сина си в Бобов дол, съобщи "Сега". Съкратеният миньор пламнал като факла пред очите на сина си. Малк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com