Пламен Горанов, който се самозапали във Варна, почина

16385
Пламен Горанов, който се самозапали във Варна, почина

36-годишният Пламен Горанов, който се самозапали в края на февруари в знак на протест пред общината във Варна, е починал снощи, съобщи БГНЕС.

Пламен Горанов се самозапали рано сутринта на 20 февруари пред сградата на Община Варна.

Според прокуратурата, той носел плакат с искане за оставката на кмета, който след инцидента бил скрит от един от притеклите се на помощ охранители на кметството.

Състоянието на самозапалилите се мъже остава тежко

Критично остава състоянието на 53-годишния Венцислав Василев и след направените днес операции. Това съобщиха от Клиниката по изгаряни...

Пламен е човек с изявена гражданска позиция, противник на несправедливостта и готов да протестира в подкрепа на хора, изпаднали в беда. Пламен активно се включва в многохилядните граждански протести, които превърнаха Варна в "столица" на недоволството срещу лошото управление на ГЕРБ, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток.

Отчаян от положението, той се самозапали пред сградата на община Варна. Състоянието на Пламен беше много тежко, той бе поставен в медикаментозна кома и лекарите се бориха за живота му. Във Варна и страната организираха десетки акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен.

В рамките на няколко дни през изминалия месец се самозапалиха трима души.

Първият случай на самозапалил се човек е от 18 февруари. Тогава отчаян от живота млад мъж се запали в центъра на Велико Търново на бул. "България". Той се заля с бензин на пешеходна пътека и се подпали със запалка. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина. Самозапалилият се обяснил на спасителя си, че го е направил, защото е отчаян от живота.

На 26 февруари 53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на община Раднево.

По последна информация състоянието му е критично. На 28 февруари му бяха направени хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката.

Мъж заплашва да се самозапали пред президентството

Засилено полицейско присъствие има в момента пред президентството. Причината е мъж, който заплаши да се самозапали и да запали 8-членн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com