Политическите консултации ще се проведат в петък от 12.00 часа

9995
Политическите консултации ще се проведат в петък от 12.00 часа
Снимка: БГНЕС

Политическите консултации ще се проведат в петък от 12.00 часа, съобщи в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов. Вече са изпратени и поканите за участие в тях на останалите парламентарни партии.

"Ако действително държим всички на избори, то ние настояваме за избори незабавно. Ние държим на консултации, защото докато това Народно събрание съществува, то трябва да работи да приеме важните закони за страната. Заради това се обявихме за консултации и настояваме те да бъдат проведени в петък от 12 часа. Ние сме готови на избори септември и това го заявихме още преди три седмици", коментира Мерджанов.

Борисов склони - ще участва на консултациите в петък

Бойко Борисов ще участва в консултациите в петък между парламентарните сили, за да предложи предсрочни избори в средата на септември - ...

Утре левицата ще направи всичко възможно, за да събере кворум в залата, обеща той и допълни: "Кворумът преди всичко, отговорността се пада пак върху отсъстващите парламентарни групи. Това е преди всичко парламентарната група на ГЕРБ и на "Атака". Много ясно се вижда кой каква отговорност носи към работата на този парламент".

И ГЕРБ ще участва в консултациите между парламентарните политически сили, обеща лидерът на партията Бойко Борисов, който беше се отказал от диалог и бе обявил война. Очаква се в петък Борисов да предложи датата на предсрочните парламентарни избори да бъде до 15-и септември. Промяната в плана си обяви самият той по-рано днес.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика