Прокуратурата: 350 хил. намерени бюлетини не са били брак

16223
Прокуратурата: 350 хил. намерени бюлетини не са били брак

350 000 бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд и са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак, съобщиха от прокуратурата пред bTV.

Държавното обвинение е открило в печатницата и 4 палети брак – намачкани и отделени бюлетини, но не опаковани за изнасяне. Записите от видеокамерите в печатницата са иззети и предстои разпит на всички работещи там.

Подадоха сигнал за 30 000 фалшиви бюлетини в Кюстендил

Днес в Кюстендил е подаден анонимен сигнал, че в стая в Общината, която е извън сектора на видеонаблюдение, се съхраняват 30 хил. бюлет...

От прокуратурата уточниха, че образуваното досъдебно производство е за престъпление по служба, но името на отговорното лице няма да бъде споменато до приключване на детайлния оглед, който ще започне утре.

Според българското законодателство, ако клаузите на договора за отпечатването на бюлетините не са спазени, отговорност носи министър-председателят. Тази отговорност не свършва на 8 май, когато е приключило отпечатването на бюлетините, допълниха още от прокуратурата, опровергавайки твърденията на Марин Райков, че отношенията между възложителя и изпълнителя на поръчката са приключили тогава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com