Протестиращи: Това, което се случи снощи беше подготвено

17394
Протестиращи: Това, което се случи снощи беше подготвено

Цветлин Йовчев лъже безобразно. Вчера в момента, в който полицията махна загражденията, започна да бие наред. Извади палките и удряше хората от първия ред, които бяха жени и деца. Един полицай дори ми каза, че иска да ме разчекне. Това заяви Виктор Димчев, един  от протестиращите, който е пострадал при вчерашните сблъсъци, съобщи агенция КРОСС.

Според друг протестиращ Емил Георгиев полицията е употребила насилие. "Министър Йовчев е абсолютно наясно кои са провокаторите. Наясно е кой е Росен Петното и неговата банда. Ние всеки ден казваме на полицията кои са те и те ги знаят. Вчера провокаторите бяха на северната част на НС и се бяха заредени с павета. В момента, в който се появи автобуса, те започнаха да хвърлят камъни", каза още Димчев.

Иван Недев, също пострадал протестиращите, каза, че един от полицаите го е видял и е дал команда: "Тоя го вземете и го приберете вътре".  Полицаите ме повалиха на земята и започнаха да ме налагат, разказа още той. Георгиев е категоричен, че вчерашните протести са били един голям успех, защото са предотвратили кражбата на 1 млрд. лева.

Попитан кой е започнал да вади плочките, Недев заяви, че не знае. "Вчера видях едни полицаи, които дърпаха хора за косите, блъскаха ги и ги удряха. Една моя позната, която е адвокатка, бе с разбита глава. Тя се казва Александра Семерджиева. Искам да кажа, че нямаше абсолютно никакво устно предупреждение като "Отдръпнете се". 

Румен Петков: Беше направена много груба грешка и беше предизвикана агресия у протестиращите

Изключително драматични бяха събития в и около Народното събрание. Това каза за Агенция „Фокус” Румен Петков от БСП. Една ...

Искам да издам и една тайна, че ние комуникираме с полицаите, поне с тези, които имат доблестта да са честни с нас, и те ни казаха, че ще стане голяма патаклама. Заставам зад думите си, че това е подготвено", каза Виктор Димчев. Искам да направя едно сравнение и то е: това правителство е един пиян таксиметров шофьор, които се носи към спирката на обществото и ние гледаме с ужас последвалата катастрофа, каза Емил Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com