Сблъсъци пред НС: "Атака" иска Волен за премиер

28388
Сблъсъци пред НС: "Атака" иска Волен за премиер
Снимка: БГНЕС

Група привърженици на партия „Атака” се събраха пред парламента, за да протестират срещу избора на новото правителство. Исканията на хората са Волен Сидеров да стане министър-председател, "за да оправи страната".

Сблъсъци между полицията и момчета с черни дрехи и надписи на тениски и шапки „Атака” се заформиха пред Народното събрание. Според официалната информация този протест не е разрешен от Столична община и затова полицията е тук, за да попречи на хората на Сидеров.

Валери Симеонов: Борисов, ако сега се провалиш, трети път няма да има

Намалете демонстративното рязане на лентички, защото е по-важна работата. Телевизионните студиа не са по-важни от истинската работа. Им...

Бяха хвърлени яйца и предмети по полицаите.

Коли на Жандармерията са наобиколили протестиращите, които обаче се опитват да разкъсат кордона им.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова полицията да не допуска прояви на насилие срещу "мирно протестиращите", които са излезли да изразят недоволството си срещу "безпринципната четворна коалиция".

"Сега питам КОЙ предложи този състав. Този кабинет беше съставен в пълно задкулисие. Това, че беше показано как някой влиза и излиза от едни стаи, не означава, че това е прозрачно. Борисов е доказал, че може да купува депутати, той си е напазарувал подкрепата. За всеки случай няма да получи гласовете на "Атака"", заяви преди това Сидеров.

Защо Патриотичният фронт няма министър, а АБВ има?

Малко по-късно днес трябва да бъде гласуван новият кабинет. Той излезе наяве по време на подписването на програмната декларация от ГЕР...

Формалният повод за сблъсъците стана желанието на протестиращите атакисти да доближат официалния вход на Народното събрание. След като се събраха пред входа откъм храм-паметник „Александър Невски”, те заобиколиха сградата на парламента и вече са пред официалния вход, предаде БЛИЦ.

Атакистите надуват тромби и свирки и вдигат сериозен шум, носят портрети на Волен Сидеров и надписи „Бойко пудел си намери, кръсти го Валери”.

Атакистите, които се съгласиха да разговарят с журналисти, не можаха да формулират ясно срещу какво и защо протестират, но все пак стана ясно ,че те са против всичко, което става в Народното събрание. Един от тях каза, че „хората на Иван Костов” са взели властта и ще разсипят България.

От Столична община уточниха, че не е подавано заявление за протест и това прави демонстрацията незаконна.

Горанов "случайно" се видял с Пеевски, Кънев обещавал да не гласува за Борисов

Отношенията ми с ГЕРБ и г-н Борисов не са променени от 2008 година. Нямам отношения с Делян Пеевски, различни от тази среща от 2010 год...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика